Ultima oră

Mars pentru victimele accidentelor rutiere

Ziarul de Vrancea
16 nov 2007 597 vizualizări
Luni, la orele 16.00, circulatia pe b-dul Independentei va fi intrerupta de copiii care vor marsalui pentru comemorarea celor decedati pe sosele

Elevii din Focsani vor marca, luni dupa amiaza, Ziua mondiala de comemorare a victimelor accidentelor de circulatie. Incepind cu orele 16.00, cite 20 de elevi din fiecare scoala vor marsalui pe Bulevardul Independentei pentru a comemora miile de victime ale accidentelor rutiere. Actiunea este organizata de Crucea Rosie in parteneriat cu IJP Vrancea, Inspectoratul Scolar si Centrul Antidrog, in cadrul "Campaniei Europene de Siguranta Rutiera". Dupa marsul copiilor, la Biserica din Piata Unirii un sobor de preoti va realiza o slujba de pomenire si un parastas pentru cei disparuti in accidente rutiere, dupa care copiii vor iesi in fata bisericii si vor aprinde luminari. "Proiectul nostru se desfasoara in perioada 22 octombrie-8 mai, dar cu precadere in data de 19 noiembrie, de «Ziua mondiala a victimelor accidentelor rutiere». Obiectivele acestui proiect sint de constientizare a riscului la care se expun copiii si adultii angajati in trafic si are in vedere orientarea copiilor catre un mod de petrecere a timpului liber sanatos", ne-a declarat Lidia Boc, initiatoarea proiectului. De asemenea, vor fi amplasate si doua banere in Piata Unirii, unul legat de comemorarea zilei si unul cu mesajele "Ai o singura viata-pastreaz-o!" si "Stop accidentelor-Viata are prioritate!". In acelasi timp, in fata scolilor care sint situate de-a lungul soselei E85 vor iesi elevi care vor purta afise asemanatoare. Proiectul are o valoare de 4750 de lei si este finantat de Comisia Europeana prin reteaua de Cruce Rosie. Numarul oamenilor care isi pierd in fiecare an viata in accidente de circulatie pe soselele Romaniei este echivalent cu populatia unei comune de marime mijlocie. La nivel judetean, in primele noua luni ale acestui an, s-au inregistrat 107 accidente grave si 189 de accidente usoare. In urma acestora au decedat 31 de persoane, 88 au fost ranite grav si 256 ranite usor. Politistii spun ca vor continua eforturile pentru ca numarul accidentelor sa scada. "Noi militam pentru o circulatie rutiera sigura, dar fara o infrastructura mai buna, fara o semnalizare corespunzatoare si marcaje, numarul victimelor va fi in continuare ridicat", a declarat Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. (C. PALADE, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.