Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
12 nov 2007 516 vizualizări
Precipitatiile care au cazut in acest week-end nu au pus probleme la nivelul judetului, fiind reduse cantitativ. Potrivit SGA Vrancea, maxima de 12,5 litri pe metru patrat a fost inregistrata la Martinesti.

Precipitatii de 12,5 l/mp


S-au mai cumulat precipitatii de 12,1 l/mp la Colacu- Valea Sarii, 9,8 l/mp la Tataru, 9,5 l/mp la Botirlau, 8,6 l/mp la Jiliste, 7,5 l/mp la Cimpuri, 6,9 l/mp la Golesti, 6,4 l/mp la Reghiu, 6,2 l/mp la Groapa Tufei - Gura Calitei sau 5,6 l/mp la Nereju. La munte a mai fulguit, insa in nici o zona nu s-a depus strat de zapada. Avertizarea meteo cu cod galben, vizind intensificari de vint, racire a vremii si ninsori este valabila pina astazi la ora 12.00. Comitetul judetean pentru situatii de urgenta au dispus ca evolutia fenomenelor meteorologice sa fie atent monitorizata la nivel local, pentru a putea interveni in timp util la aparitia unor situatii nedorite. (C. S.)


Dezbateri despre incendii la Odobesti


Casa de Cultura "C. C. Giurescu" Odobesti a organizat vineri la Sala de cinema a Bibliotecii "Ana Georgescu" o dezbatere despre prevenirea si stingerea incendiilor. La eveniment au fost invitati

elevii Liceului Teoretic "Duiliu Zamfirescu" si pompierii locali. Evenimentul s-a incheiat cu o proiectie de filme tematice. Motivul intilnirii cu elevii a fost generat de incendiile repetate care au afectat localitatea in ultimul timp, incendii cauzate de nerespectarea unor minime masuri de prevenire. (V. M.)


Transport confortabil pentru animale


Posibila activare a clauzei de salvgardare in domeniul sanatatii animalelor si, implicit, posibilele sanctiuni aplicabile Romaniei, au determinat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sa elaboreze un proiect de act normativ privind protectia animalelor in timpul transportului. "Au fost consultati si specialisti din Germania si Olanda, cu care ANSVSA colaboreaza in cadrul unui program Phare. în acest sens a fost analizata legislatia specifica din aceste tari si experienta

acumulata de specialistii straini, astfel incit sanctiunile ce urmeaza a fi prevazute in legislatia nationala sa fie proportionale cu incadrarea si gravitatea abaterilor", arata ANSVSA. Elaborarea proiectului de act normativ se afla in curs de finalizare, acesta urmind sa fie trimis Comisiei Europene. (M. B.)


Destule masini la ministere!


Bugetele ministerelor vor fi reduse pentru anul viitor. Dupa cum a precizat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, prezent vineri la Focsani, singurele care vor scapa de aceasta restructurare sint Ministerul Muncii si cel de Interne, care vor avea parte chiar de suplimentari de fonduri. "Ministerul de Interne a avut de facut angajari, iar Ministerul Muncii are de indeplinit niste

obligatii de natura legala. Per total cred ca este vorba despre o reducere de 700-800 milioane de euro. Acesti bani vor fi realocati la Ministerul Culturii, pentru investitii sau vom opera o reducere a deficitului. Exista reduceri mai ales la capitolul bunuri servicii. Am luat destule masini si aparate de aer conditionat", a spus Vosganian. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.