Ultima oră

Focsanenii din Italia confirma romano-fobia

Cristi Irimia
12 nov 2007 944 vizualizări
Vrinceanul Dumitru Lefter spune ca vor urma vremuri dificile pentru conationalii nostri exemplificind cu un patron italian care a concediat recent 300 de romani de la patru fabrici de mobila u indienii si pakistanezii sint preferati de patronii italieni

Un focsanean aflat in Italia de 19 ani este socat de modul in care sint tratati conationalii nostri dupa crima comisa de Romulus Mailat. Dumitru Lefter are 42 de ani si nu se astepta ca italienii sa reactioneze atit de dur, mai ales ca si ei comit delicte impotriva romanilor. "Patronul meu ma priveste altfel de la evenimentul petrecut recent cu Mailat. Desi nu mi-o spune in fata, il simt ca este altfel. Ma simt discriminat si vreau sa va spun ca la acest capitol nu conteaza ca am vechime in Italia. In diverse locuri, nu mai esti salutat de italienii care te cunosteau. Altii te intreaba cind pleci in tara ta!", spune Lefter, care lucreaza in domeniul infrastructurii legate de drumuri, poduri si tunele, ca operator pe un robot ce asigura verificarea indicilor lucrarii efectuate. Desi nu-i place ceea ce se intimpla acum in Italia cu romanii, Dumitru Lefter recunoaste ca in zona Romei, in diverse tabere, exista destui romani implicati in diverse scandaluri, acestia aducind deservicii imaginii Romaniei. Lefter ne-a mai relatat despre un eveniment tragic in care un roman si un albanez au comis o crima oribila intr-o micuta localitate din nordul Italiei. Localnicii s-au unit si i-au izgonit din sat pe toti strainii care lucrau acolo. "Eu am noroc pentru ca am semnat un contract de munca intocmit legal si nu pot fi dat afara. Insa alti romani simt deja urmarile crimei lui Mailat. Peste 300 de persoane au fost concediate de un patron italian care are patru fabrici de mobila cu peste 2.000 de angajati, in apropiere de Udine. Nu se stie ce va urma dar cred ca vor fi vremuri dificile pentru romani. Deja la angajari indienii si pakistanezii isi gasesc foarte usor de munca, in vreme ce romanii sint refuzati", spune Lefter. Acesta nu este interesat de cetatenia italiana deoarece considera ca nici autoritatile din Peninsula, nici cele romane nu l-au ajutat sa o duca mai bine in cei 19 ani. "Recent, am vrut sa vorbesc la consulatul roman de la Milano si mereu raspundea robotul. Am fost dezamagit sa vad ca un consulat nu functioneaza cum trebuie. Trebuie sa recunosc, totusi, ca nicaieri nu-i mai bine ca acasa, insa deocamdata nu ma pot intoarce in tara", a incheiat Lefter. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.