Ultima oră

Ziua orasului Marasesti cu buget de criza

Valentin Muscă
9 nov 2007 507 vizualizări
Centrul de zi medico-social si Casa de Cultura au salvat, pe ultimii metri, ziua marasestenilor

Ziua Sfintului Arhanghel Mihail a fost anul acesta o sarbatoare cu bemol la Marasesti. Lipsa banilor si frigul au redus cele 2-3 zile ale sarbatorii de altadata la doar doua manifestari, desfasurate in regim propriu. Prima, inceputa in cursul diminetii la Centrul de zi medico-social, a doua desfasurata la Sala de spectacole a Casei de Cultura "Emanoil Petrut". "Intre orele 09:00 si 16:00, sute de elevi si parinti au trecut pragul Centrului de zi pentru a vizita expozitiile de arta si mestesuguri ale elevilor. Spre seara, de la orele 18:00, formatiile reunite ale Casei de Cultura si elevii Scolii nr. 2, condusi de bibliotecara Dana Gheorghe, au sustinut mai multe recitaluri", ne-a spus Otilia Gogu, referent cultural la Casa de Cultura. Desi erau programate manifestari si pentru 10 noiembrie, acestea au fost anulate, cum a fost anulata si publicarea monografiei orasului Marasesti, care zace intr-o tipografie focsaneana, asteptind rectificarea bugetului. In ciuda acestei saracii crude, scriitorii din Marasesti se alatura celor din Buzau, Rimnicu-Sarat, Adjud si Panciu si vor pune bazele unei societati culturale originale, cu sediul la... Marasesti! "Simbata voi participa la Buzau, impreuna cu Paul Spirescu, Adrian Botez, George Costin, George Patrascanu si alti scriitori vrinceni, la constituirea Societatii Culturale RA-LIBRIS. Evenimentul se va desfasura la sediul Primariei din Buzau, cu ajutorul acestei institutii, iar sediul societatii va fi la Casa de Cultura din Marasesti. Scopul acestei societati este promovarea culturii, prin sustinerea finantarii lucrarilor scriitorilor. Mai precis, societatea va infiinta o tipografie pentru a tipari la costuri minime cartile acestora", ne-a spus poetul Constantin Ghinita, directorul Casei de Cultura si membru fondator. In asteptarea inaugurarii sediului de la Marasesti, s-ar cadea ca alesii locali din orasul de pe Siret sa doteze Casa de Cultura macar cu un calculator conectat la internet, pentru ca nu poti fi sediul unei societati prestigioase, cu reprezentare nationala si sa nu ai macar un computer. Consilierii nu trebuie sa uite ca aceasta Casa de Cultura este singurul punct de referinta pe harta culturala a orasului, gratie careia din cind in cind se vorbeste si de bine despre Marasesti, iar lumea mai uita de rromii din Modruzeni sau alte probleme ale orasului. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.