Ultima oră

Solicitarile la 112 rezolvate in maxim un sfert de ora

Dan Chiriac
9 nov 2007 569 vizualizări
Politistii sustin ca raspund in maxim zece minute la o solicitare primita pe numarul de urgenta 112. Acest lucru se intimpla in mediul urban, pentru ca in cel rural timpul de reactie se prelungeste cu alte cinci minute.

Timpul de reactie scade pina la zece minute, in mediul urban

Astfel, in luna octombrie 2007, efectivele de ordine publica ale IPJ Vrancea au actionat pentru executarea sarcinilor stabilite prin programul "Modul de raspuns la solicitarile cetatenilor prin 112". Potrivit statisticilor realizate, politistii au realizat 776 de interventii in mediul urban sub 10 minute, ceea ce reprezinta 93,7 la suta din totalul celor 828 de solictari primite. In mediul rural, in maxim 15 minute au fost facute 401 interventii, adica 88,7 la suta din cele 452 de solicitari. "Se constata atingerea obiectivului asumat, si anume cel de interventie intr-un procent minim de 75% in mediul urban, in timpi de reactie de sub 10 minute si realizarea obiectivului asumat de interventie in mediul rural, procentul fiind de peste 75% interventii efectuate sub 15 minute" se arata intr-un comunicat al Politiei vrincene. Din totalul interventiilor efectuate, un numar de 299 solicitari au fost redirectionate de lucratorii din cadrul IPJ Vrancea, incadrate fara timp de reactie. Cetatenii au semnalat la 112 aspecte de incalcare a regulilor de circulatie, tamponari ori evenimente rutiere, aspecte de natura tulburarii ordinii si linistii publice, informatii care se refera la persoane bolnave psihic sau care privesc aspecte de natura judiciara sau disparitii de persoane. Politistii sustin ca in baza sesizarilor primite, cu ocazia deplasarilor in teren si a activitatilor specifice efectuate, au fost identificati sase infractori. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.