Ultima oră

Focsanenii din Sud vor vota la Night Club

Ziarul de Vrancea
7 nov 2007 718 vizualizări
Autoritatile locale din Vrancea au primit ieri materialele electorale pentru alegerile pentru Parlamentul European si referendumul pentru votul uninominal.

Autoritatile locale au fost convocate la Primarie pentru a lua materielele pentru alegeri si referendum.

Primarii, viceprimarii si secretari au fost convocati in sala de sedinte a Primariei Focsani, unde le-au fost inminate si listele electorale pentru referendum. La rindul lor reprezentantii autoritatile locale au adus listele cu persoanele care au decedat pina la data de 1 octombrie. Cele doua scrutinuri vor avea loc in aceleasi cladiri, insa in spatii diferite. Tot ieri a avut loc o videconferinta organizata de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, la care au participat secretarii de stat Victor Paul Dobre, Marian Petrache si Anghel Andreescu. In ceea ce priveste alegerile europarlamentare, discutiile s-au axat pe transportul buletinelor de vot la sectiile de votare, precum si pe inaintarea catre presedintii tribunalelor a propunerilor pentru tragerea la sorti a presedintilor sectiilor de votare. "In perioada imediat urmatoare vor fi finalizate operatiunile de preluare de catre institutiile prefectului a brosurilor cu actele normative specifice alegerilor europarlamentare, a buletinelor de vot, a stampilelor cu mentiunea votat precum si a timbrelor autocolante", se arata intr-un comunicat de presa al Institutiei Prefecutului. La videconferinta au participat prefectul Dragos Mircea, subprefectul Ion Oprea, dar si presedintii celor doua birouri electorale judetene, Vasile Culita si Angelica Costea.


Sudistii voteaza la Night!


Municipalitatea focsaneana se pregateste pentru organizarea dublelor alegeri de pe 25 noiembrie, cele pentru europarlamentare, dar si pentru referendumul privind votul uninominal. In Focsani vor fi amplasate cite 52 de urne pentru fiecare din cele doua exercitari ale dreptului constitutional. Pentru aceste alegeri s-au facut citeva schimbari de locatii, extinderi, dat fiind ca vor fi cite doua comisii separate, cabine si urne de vot distincte. Astfel, electorii vor trebui sa puna stampila in citeva noi locuri printre care si un fost night club. Alegerea va fi insa destul de riscanta pentru procentul prezentei la urne, pentru ca votantii nu prea vor avea chef sa se plimbe dintr-o locatie in alta pentru a pune stampila, fie ea chiar si un fost club de striptease. "Avem trei sectii mutate. Cea cu numarul 2, din SUD. Se va vota la Posta din SUD si la Clubul de vis-a-vis, unde nu mai este activitate. La Astra se va vota pentru europarlamentare, iar la Casa Casatoriilor pentru referendum si inca o schimbare avem la Sistemul pentru Gospodarirea Apelor si la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor", a declarat primarul Decebal Bacinschi. Acesta a mentionat ca Primaria se va ocupa si cu amplasarea de indicatoare care sa ii indrume pe focsaneni spre sectiile de votare. (I. CRETU, M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.