Ultima oră

Disputa intre consultant si constructor la DN 2 D

Mihai Boicu
6 nov 2007 712 vizualizări
Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, a confirmat duminica, la Focsani, ca exista anumite probleme in ceea ce priveste lucrarile de modernizare a DN 2 D Focsani - Ojdula.

Drumul spre Soveja va fi reparat provizoriu unde a fost stricat de ape

Marian Oprisan a sustinut in presa sa locala ca drumul a fost stricat de ploi la ultimele inundatii deoarece guvernantii au taiat de la finantare o parte dintre lucrari. De altfel, presedintele Consiliului Judetean s-a laudat in numeroase rinduri ca el a fost cel care a proiectat drumul impreuna cu Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor, in timpul guvernarii PSD. "E o disputa intre consultant si contructor care provine de la faptul ca consultantul a luat ca litera de lege cantitatile orientative inscrise in proiect", a spus Orban. Ministrul a precizat ca in aceasta saptamina va avea o discutie atit cu consultantul, cit si cu constructorul pentru a lamuri aceasta situatie. De altfel, ministrul s-a laudat ca a inceprcat personal primii 20 de kilometri de drum, pe care l-a asemuit cu o pista de incercare. Sursele noastre ne-au spus ca ministrul transporturilor si-a permis duminica chiar sa depaseasca cu mult viteza legala pentru a incerca posibilitatea de rulare cu Audi-ul cu care a venit la Focsani. Un alt drum national cu probleme din judet este DN 2 L Tisita - Soveja, care a fost stricat de apele piriului Susita la inundatiile de luna trecuta. Atunci, drumul a fost rupt in doua puncte din dreptul comunei Racoasa, pe o lungime de cite 100 m fiecare. "Vrem sa realizam mai intii o reparatie curenta si apoi studiu de fezabilitate pentru o lucrare in punctul respectiv, care a fost aprobata la finantare prin BEI 3", a declarat ministrul Transporturilor. Liberalul Ludovic Orban a inaugurat DN 2 L la inceputul verii, dupa ce predecesorul sau, democratul Radu Berceanu, taiase panglica inaugurala in toamna trecuta, dupa turnarea primului strat de asfalt. Autoritatile s-au grabit sa termine aceasta investitie, incit au "uitat" sa consolideze drumul national in citeva puncte inainte de a-l reabilita. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.