Ultima oră

Cazier si testare psihologica pentru arme neletale

Dan Chiriac
3 nov 2007 1216 vizualizări
Legea privind armele neletale, care va intra in vigoare in zilele urmatoare, prevede ca astfel de arme vor fi achizitionate mult mai greu ca pina acum.

Armele cu aer comprimat sau bile vor fi cumparate mai greu

Acest act normativ vine ca urmare a mai multor incidente care au avut loc in ultima vreme in tara, dar si in Vrancea. Astfel, in urma cu o luna, un barbat din comuna Virtescoiu a tras cu un pistol cu bile de cauciuc intr-un consatean, in timpul unui conflict banal. Armele cu aer comprimat sau cu bile de cauciuc au devenit o obisnuinta pentru multi dintre vrinceni, care se pot lauda astfel ca detin o arma pentru autoaparare. Mai mult decit atit, achizitionarea acestora se facea pina acum doar pe baza actului de identitate, fara a se tine cont de alte probleme pe care le-ar fi putut avea cel care detine arma. De altfel, intr-o statistica efectuata de Politia Romana se arata ca, de la inceputul acestui an, s-au cumparat de zece ori mai multe arme neletale decit in aceeasi perioada a anului trecut. Din aceste cauze, politistii s-au gindit sa introduca reguli noi pentru combaterea actelor in care proprietarii ar putea fi folosi fara drept armele neletale. Astfel, cei care vor dori sa-si cumpere acest tip de arma vor fi nevoiti sa-si prezinte cazierul si, totodata, sa fie declarati admisi la o testare psihologica. Cei care au comis o fapta de natura penala sau au probleme psihice nu vor mai putea intra prea usor in posesia unei astfel de arme. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.