Ultima oră

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
3 nov 2007 1484 vizualizări
Si Marean a plins odata! Odata cu Festivalul viei si vinului din acest an a reinceput si campania electorala pentru cel care vrea probabil fotoliul de la CJ pina la moarte.


Si Marean a plins odata!


Odata cu Festivalul Viei si Vinului din acest an a reinceput si campania electorala pentru cel care vrea probabil fotoliul de la CJ pina la moarte. Dupa ce "fosila" Octavian Ursulescu i-a aplicat bezele de nu a mai putut, minunindu-se de unul singur de nemaipomenitele jocuri de artificii, nici Holografii nu au scapat de lista (impusa) cu multumiri. Si ca sa fie cica original, vocalul Dan Bitman i-a facut o dedicatie fara numar lui Marean, piesa "Si baietii pling citeodata", care ar fi pe sufletul sensibil al baronului. Ne si gindim cit de atins la corazon e politicianul, dat fiind ca partidul sau e pe riu in jos si ca anumite "smecherii" nu reusesc sa fie puse in practica. Prezenti si ei la paranghelia pesedista, baietii de la Directia 5 au comis-o grupa mare si nu credem ca vor mai pupa vreo petrecere oprisanista! Au facut greseala de a multumiri pentru manifestare Primariei si nu mirabolantului CJ. Ups, Marean si-a luat-o again!


Houmalaun si trist


Am aflat si noi ceea ce stie toata Primaria Focsani si va spunem si voua. Cind e singur acasa, primarul Decebal Bacinschi e mai nervos ca de obicei. Plecarea consoartei cu afaceri prin Europa il face pe edilul sef sa devina instabil emotional. Desi nu-i cunosc programul deplasarilor doamnei Bacinschi, angajatii Primariei stiu exact cind doamna lipseste de acasa pentru ca primarul este mai iritat si mai nervos ca de obicei. In acele zile de sindrom "PM" (doamnele stiu ce inseamna) in birouri si pe holurile Primariei se vorbeste in soapta, nu se mai trintesc usi, iar functionarii prefera sa fie plecati pe teren decit sa stea prin birouri. Fostii colegi de munca ai primarului ne-au povestit ca primul gospodar al orasului era la fel de emotiv si inainte de \'89, cind la sedintele PCR lua cuvintul si le explica sefilor de partid, cu voce tremurinda si lacrimi care se innodau in barba, cit ii este de greu sa faca naveta de la Marasesti la Focsani. Starile emotionale ale primarului le-am remarcat deseori si noi, jurnalistii, in timpul conferintelor de presa, cind cu lacrimi in ochi ne explica ce conducatori minunati sint in fruntea ENET sau CUP. De ele isi amintesc insa si partenerii olandezi, care in urma cu citiva ani au asistat cu stupoare la una din iesirile emotionale ale primului cetatean al Focsaniului.


Crucea Rosie face catering pe ATV


Filiala Vrancea a Crucii Rosii este probabil cea mai prompta firma de catering. Daca infometatii trebuie sa sune la taxi sa li se livreze comanda de mincare, cei citiva zeci de batrini nevoiasi din Focsani beneficiaza de un serviciu rapid de aducere a felurilor de mincare calde, cu un ATV. Masinuta a fost luata cu banii olandezilor de la s\'Hertogenbosch si este condusa de un voluntar. Doamna Davidean, pentru viitor, propunem Crucii Rosii sa isi faca, tot pe bani din donatii, si un serviciu de curierat rapid, prin care sa li se duca batrinilor integrame si ziarul "Tricolorul". Asta ca sa nu se plictiseasca cit voluntarul se sparge in figuri prin oras cu ATV-ul.


Directoarea de la Cuza nu ii are la inima pe tinerii consilieri


Aurelia Neagu, directoarea Colegiului National "Al. I. Cuza" Focsani, a reusit performanta negativa de a fi destul de nepopulara printre pustimea de liceu. Dupa ce le-a scos din aria curriculara o serie de optionale de care adolescentii chiar se aratau interesati, doamna profesoara i-a mai dat afara din incinta Colegiului si pe tinerii din CLT care isi tineau sedintele de lucru intr-o sala dintr-o anexa cuzista. Motivul invocat a fost acela ca in clasa respectiva trebuie sa se amenajeze arhiva liceului. Bun asa, doamna directoare! Vorbim sus si tare ca tinerii trebuie promovati si ca trebuie sa se implice si la scoala, dar si in proiecte in afara programei dar nu li se acorda nici macar un minimum de sprijin. Dar cu urna mobila in care adolescentii sa-si spuna nemultumirile despre actul de invatamint si sa-i toarne pe profii comunisti ce ati avut? Va simteati vizata? Si mai mult decit atit! Circula vorbe prin tirg ca baiatul directoarei Aurelia Neagu, Razvan, student in anul I, ar incinge partide de fotbal in sala de sport a liceului unde mama ocupa fotoliul de director. Totul s-ar petrece dupa ce suna ultimul clopotel, de la orele 20.00 si pina la miezul noptii, si contra cost. O ora de batut mingea in sala de sport a Colegiului costa 70 RON si chiar mai mult. Si, evident, banii nu se duc in fondul scolii. Pentru toate astea va dam nota 4, nu numai noi, dar si elevii dumneavoastra! Unii chiar au declarat ca era mai bine pe vremea lui Poll!


Oprisan inventeaza noi verbe


u potrivit baronului de la Cejeu, ziaristii se... "jurnalesc"


Presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan isi demonstreaza veleitatile de mare lingvist al limbii romane. Acest Iorgu Iordan al Dex-ului CJ Vrancea-restul lumii, intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre, inventeaza un nou verb, "a jurnali". Sintem mirati ca seful de la CJ propune verbe pentru breasla ziaristilor cind ar trebui sa se ocupe de gaselnite in domeniul sau de activitate, precum "a baroni", "a portofeli" sau "a capriori", aluzii la titlul nobiliar dat lui Oprisan, la preocuparile sale mai vechi sau la dorinta sa exacerbata de a obtine terenul de sub Complexul Caprioara de la Cringul Petresti. Deci, ar veni cam asa: eu jurnalesc, tu jurnalesti, el/ea jurnaleste, noi jurnalim, voi jurnaliti, ei/ele jurnalesc. Si la conditional-optativ, timpul prezent, ar suna cam asa, dupa Marian Oprisan: "ar jurnalisti". Ne intrebam, la gerunziu cum suna acest verb: jurnalind?! "Asa cum ne asteptam, lipsa de subiecte si mai ales de inspiratie a celor ce incearca zadarnic sa convinga ca ar jurnalisti a dat o noua dovada de cum nu ar trebui facuta aceasta meserie". Interesanta formulare. Fie ca a fost scrisa la nervi, dat fiind ca presedintelui CJ nu-i convin multe articole aparute in "Ziarul de Vrancea", fie la repezeala. Credem noi ca acolo s-ar fi potrivit mai bine si verbul "a fi", iar formularea corecta sa fi fost "ca ar fi jurnalisti". Pentru un om care se defineste prin verbul "a avea", iar "a fi" nu exista in vocabularul sau, formularea e scuzabila. Domnule Oprisan, mai trageti-i de urechi pe subordonatii de la biroul de relatii cu presa. Nu noi sintem mereu pusi pe despicat firul in patru, multe goange ne sint servite din interior si chiar nu putem sa nu le prezentam si altora! Si comunicatul de presa facea apologia verbului "a felicita". Ya, right! Va multumim domnu\' Oprisan si va mai asteptam... la pagina!


Aparatul "Permenent" al CL Focsani informeaza despre nimic

Violeta Dima a facut contacte de baza in Georgia


Ne-am infratit cu georgienii! Si ca fratii despartiti de Marea Neagra sa se cunoasca mai bine, Consiliul Local Focsani si-a trimis luna trecuta un sol, pesedistul Ion Vlase, cu o domnisoara la brat, Violeta Dima, sa dea binete si sa caute oportunitati de colaborare in regiunea Kakhetia. Si ca sa demonstreze ca au fost acolo cu treburi serioase si nu au umblat prin tirguri de antichitati sau pe malul marii, cei doi au fost nevoiti sa faca Micului Parlament municipal o informare. Care are antetul CL Focsani si al Aparatului "Permenent" de Lucru, dupa cum scriu Vlase si Dima. Numai ca, din scriitura respectiva reiese faptul ca cei doi au facut "nimic" in Georgia, si nu pe bani publici, ci pe banii Primariei, dupa cum a opinat Vlase. Din raportul semnat de "turisti" nu am aflat decit ca regiunea din Georgia e un fel de Vrancea a lor, "fiind cea mai importanta zona viticola". In rest, au fost la discutii despre nimic, dar s-au cautat posibilitati pentru cooperari viitoare. "Alte elemente comune care conduc la infratirea dintre cele doua entitati sint legate de turism si monumente istorice". Or avea si ei un morcov in centrul orasului? Nu stim, putem banui. Mai mult, "in cadrul discutiilor au fost realizate importante schimburi de experienta si stabilite contacte de baza in vederea unei cooperari viitoare". O Doamne, vrem si noi schimburi si contacte de baza cu domnisoara Violeta, Cosinzeana care se fitiie prin fata celor 23 de consilieri locali si le da sfaturi juridice. Informarea nu ne spune nimic concret, despre ce relatii s-au stabilit, ce urmeaza sa se intreprinda in viitor, exact ce s-a discutat. Cica s-ar fi enuntat "disponibilitatile de ambele parti in acest sens". Eu disponibil, si tu disponibil, eu nu stiu rusa, tu stii numai rusa, greu de facut parteneriat. Dasvidania tovarish!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.