Ultima oră

Joaca, tigancusa mea!

Iulia Crețu
27 oct 2007 1083 vizualizări
Festivalul Viei si Vinului din acest an a dovedit poate si mai multa deschidere pentru nationalitatile conlocuitoare.

Reprezentantii etniei rome isi vind traditiile la Festivalul Vinului

Pe linga deja obisnuitii maghiari care fac colaci secuiesti, cu care abia-abia te intelegi cind le spui ca vrei cu scortisoara si nu cu vanilie, in acest an au expus la standurile mesterilor populari si rromii. Acestia au venit cu tinutele lor specifice, cu rochii foarte colorate si fuste extrem de largi, cu salbele de banuti auriti si evident cu bijuteriile lucrate manual de mesterii batrini. Zeci de inele, bratari, pandantive si lanturi de argint fac si nu prea cu ochiul vizitatorilor, desi la preturi nu sint extrem de piperate. De asemenea, rromii au venit la festival si cu vase din alama, numai bune pentru fiertul cafelei sau, cele mai mari, pentru obtinerea tuicii de cea mai buna calitate. Din pacate, traditiile rromilor au in acest an de luptat cu scurtele de blana prezentate la citeva standuri distanta. Poate daca tigancile batrine si-ar fi deschis corturi pentru citit in palma ori ghicit viitorul in cafea sau in carti de tarot ar fi avut mai mult succes. Ochii doamnelor, dar si ai domnitelor s-au oprit inevitabil la lucioasele hainute din blana de vulpe sau nutrie. Asta desi costa citeva salarii. Si asa, fusta de tiganca, destul de la moda, mai ales de cind voluptuoasa Nicoleta Luciu o poarta in telenovela, este uitata in detrimentul unei scurte de lux. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.