Ultima oră

Ziua comunei Bordesti, la concurenta cu Bachus

Ziarul de Vrancea
26 oct 2007 993 vizualizări
Locuitorii din Bordesti se pot mindri ca au si ei sarbatoarea lor, care se suprapune astazi cu desfasurarea de forte de la Festivalul Viei si Vinului din municipiul resedinta de judet

Autoritatile locale spera ca manifestarile dedicate Zilei comunei Bordesti, desi putine, sa atraga satenii si sa le ofere citeva momente de bucurie. "Miine va avea loc lansarea monografiei comunei, apoi va urma un spectacol de muzica populara, cu Maria Ciobanu si Ionut Dolanescu, Ansamblul «Tara Vrancei». In rest, vor mai fi tot felul de activitati care sa ii inveseleasca pe sateni", a spus Gheorghe Tataru, primarul din Bordesti. Deschiderea oficiala a Zilei comunei Bordesti va avea loc la ora 13.00 si se preconizeaza ca sarbatoarea va continua pina seara, in jurul orei 18.00. (M. B.)


Manechine ginecologice la ASP


Medicii de familie si cei ginecologi au, incepind de miercuri, doua manechine obstetricale noi, in valoare de peste 1000 de euro bucata, de la Ministerul Sanatatii Publice, care a incheiat o colaborare cu o firma din America. Cele doua manechine au fost solicitate de Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) pentru examenul prenatal, care va fi tinut de 90 de medici de familie, la sediul ASP in scurt timp. Cele doua manechine sint deosebit de importatnte deoarece ajuta personalul medical sa depisteze problemele unei sarcini mici, in primele trei luni de sarcina, cind pacienta poate fi mult mai bine urmarita de medicul de familie conform recomandarilor specialistilor. "Manechinele pot fi folosite de medicii de familie, de cei ginecologi, chiar si de asistentii medicali, care pot invata sa examineze gravide si chiar sarcini ginecopate. Manechinele contin mai multe anexe reprezentind diferite elemente componente ale sarcinii normale, cit si unele elemente specifice ale unor afectiuni ginecologice, precum fibrom si procese inflamatorii anexiale", ne-a declarat doctorul Alin Lazea, consilier la compartimentul Mamei si copilului din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP). (C. P.)


Inspectorii sanitari stau la pinda


Inspectorii Inspectiei Sanitare de Stat (ISS) vor sta cu ochii pe comerciantii din Piata Unirii pe parcursul intregului festival "Bachus". Reprezentantii ISS vor forma comisii mixte care sa asigure o supraveghere permanenta a tuturor comerciantilor veniti in Piata Unirii cu produse alimentare si vinicole. Acestia vor avea in vedere respectarea conditiilor igienico-sanitare, precum si existenta spatiilor frigorifice pentru mentinerea produselor la temperaturi adecvate. "Pina la orele 22.00, in Piata Unirii vor fi inspectorii care vor supraveghea activitatile care se vor desfasura. Acestia vor avea in atentie respectarea conditiilor igienico-sanitare, existenta spatiilor frigorifice, igiena individuala a comerciantilor, precum si produsele ce vor fi comercializate", a declarat Mircea Stoienoiu, seful ISS. Cei care nu vor respecta toate aceste norme sanitare si vor sa se certe cu legea, vor primi si amenzi pe masura, cuprinse intre 1000-2000 lei. (C. P.)


Judecatoarea Narie s-a maritat


Carmen Narie, presedintele cu delegatie al Judecatoriei Adjud, s-a

casatorit recent si a preluat numele sotului, Comanescu. Judecatoarea in cauza ocupa functia de presedinte de mai bine de un an de zile, nefiind exclus sa participe in viitor la concursul pentru ocuparea functiei cu acte in regula, pentru un mandat de trei ani. Carmen Comanescu este judecatoarea care are pe rol, printre altele, si dosarele dintre preotul caterisit Dumitru Poiana si Episcopia Buzaului si a Vrancei. (C. I.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.