Ultima oră

Urs impuscat la Dumitresti

Mihaela Beșleagă
26 oct 2007 1720 vizualizări
Timp de patru zile, locuitorii mai multor sate din comuna Dumitresti, limitrofe padurii, au fost ingroziti de prezenta in zona a unui urs.

Animalul salbatic, cu un comportament agresiv, a patruns in mai multe gospodarii din satele Motnau, Lastuni si Tinoasa, unde a ucis mai multe animale domestice, a distrus mai multe anexe, hambare si adaposturi pentru animale si a atentat la viata mai multor sateni. "Ursul a intrat in mai multe gospodarii, unde a facut prapad. A omorit mai multe animale, 3 porci, pasari, a spart cotete, hambare. Ieri noapte (miercuri, n.red.) era cit pe aici sa raneasca o batrina, noroc ca aceasta a intrat la timp in casa. Animalul avea un comportament ciudat, nefiresc, ca si cum ar fi fost turbat. In urma cu trei ani am mai avut un astfel de caz, cind ursul a fost impuscat de autoritatile competente", ne-a declarat Petrica Dogaru, primarul din Dumitresti. Ursul care a ingrozit o comuna intreaga a fost capturat si impuscat miercuri noapte, in jurul orei 23.00, la Tinoasa, pe fondul de vinatoare administrat de Asociatia Judeteana de Vinatoare si Pescuit Sportiv (AJVPS). "Miercuri noapte, la ora 23.00, in zona Tinoasa, comuna Dumitresti, un urs a atacat mai multe gospodarii, punind in pericol si viata unei batrine. S-a apelat la un vinator pentru impuscarea ursului. Neagu Ionel, tehnician AJVPS, impreuna cu medicul zonal Rotaru Ionel au predat ursul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) pentru efectuarea analizelor, in vederea stabilirii cauzelor comportamentului acestuia", ne-a comunicat Mircea Grosu, purtatorul de cuvint al AJVPS Vrancea. Ursii au de obicei astfel de comportamente agresive si coboara din padure in sate in momentul cind nu gasesc hrana necesara in habitatul lor natural sau cind depasesc numarul optim de exemplare. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.