Ultima oră

Unde ciocnim paharul cu sampanie de Revelion?

Mihaela Beșleagă
26 oct 2007 906 vizualizări
Tinerii pot petrece Revelionul la Brasov si Covasna, cele mai ieftine si mai atractive destinatii de munte u pentru a face trecerea in anul 2008 in Thailanda va costa 1.475 euro u pina la jumatatea lunii noiembrie mai aveti sanse sa gasiti un bilet de Anul Nou

Vremea rece din ultima perioada si fulgii de nea care s-au depus deja pe la munte ne-au facut sa ne gindim ca iarna se apropie cu pasi din ce in ce mai repezi, si o data cu ea mult asteptatele sarbatori, dar mai ales Revelionul 2008. Multi dintre vrinceni au inceput sa se intereseze deja de ofertele pentru Anul Nou, iar pentru ca distractia sa fie la cote maxime, alegerea locatiei unde ne vom petrece trecerea dintre ani si rezervarile trebuie facute din timp. Deja multe din locurile de cazare din statiuni au fost contractate. Reprezentantii agentiilor de turism au anuntat, dupa Bursa desfasurata recent la Sovata, ca tarifele de Revelion sint cu 10-15% mai mari in bazele de odihna si tratament, in timp ce hotelurile de 3-4 stele inregistreaza cresteri de tarife de pina la 15-20%.


In comparatie cu anul trecut, ofertele agentiilor de turism sint cu 10-15% mai numeroase, asa incit aveti de unde alege in aceasta perioada. Ca si in alti ani, printre cele mai tentante oferte se numara petrecerea Revelionului in statiuni autohtone de munte, ca Vatra Dornei si Durau, unde traditiile romanesti, precum jocurile de masti cu Ursul si Capra, Sorcova, colindele, se pastreaza si se manifesta in toata deplinatatea si frumusetea lor. Alte doua locatii de munte bogate in atractii sint Brasovul si Covasna. "Le recomandam vrincenilor Vatra Dornei, Durau, unde pot vedea obiceiuri de iarna deosebite. Au posibilitatea sa viziteze manastirile din centrul si nordul Moldovei, pot practica in mod accesibil schiul si saniusul pentru copii. Pentru tineret recomandam Brasovul si Covasna, doua locatii unde preturile sint mai mici de jumatate decit cele din Poiana Brasov. Tinerii care aleg aceste locatii au posibilitatea sa mearga in Poiana Brasov, sa practice sporturile de iarna, sa faca ascensiuni cu telecabina pe munte, sa patineze, sa se plimbe cu saniile cu cai", ne-a spus Ion Roman, presedintele Patronatului din Turism Vrancea. In perioada 28 decembrie 2007 - 2 ianuarie 2008, pentru trei nopti intr-un hotel de 3 stele la Covasna veti plati 925 lei, iar in Brasov 975 lei de persoana. Comparativ, pentru trei nopti la un hotel de patru stele din Poiana Brasov preturile urca pina la 3.200 lei de persoana. La Vatra Dornei, pentru cinci nopti la un hotel de trei stele va trebui sa scoateti din buzunar 1.450 lei, iar la Durau, trei nopti la un hotel de trei stele va vor costa 1.000 lei.


Rezervari din timp pentru un Revelion de vis


Ofertele agentiilor de turism sint pentru toate buzunarele, cei care au mai multi bani pusi de-o parte pot sa se bucure de o vacanta si de o petrecere de Revelion cu totul deosebite, la hotele de lux. "Cei cu bani pot alege hoteluri de 4, 5 stele. In Romania, pentru prima data, turistii pot petrece la primul hotel de 5 stele din Brasov si primul hotel de 4 stele dintr-o statiune balneoclimaterica, Felix", a completat Ion Roman. Toate programele de Anul Nou sint alcatuite pentru 3-6 zile, cu derulare in perioada 28 decembrie - 2 ianuarie, dupa dorinta si veniturile fiecaruia. Petrecerea de Sfintul Vasile este o alta atractie mult asteptata de turisti. "Toate locurile unde se desfasoara Revelionul au pregatit programe speciale pentru Anul Nou, care contin obligatoriu petrecerea de Revelion, cu cina festiva, muzica, divertisment, sampanie. In prima zi a anului se face petrecerea de Sfintul Vasile, care in multe locuri se transforma in veritabile carnavaluri cu masti si surprize, la care contribuie si turistii", a mai afirmat presedintele Patronatului din Turism. Daca vreti sa va asigurati ca veti ciocni primul pahar de sampanie din 2008 alaturi de prieteni si familie in locatia dorita, recomandabil este sa va faceti rezervarile din timp. "Agentia noastra mai detine locuri la aproape toate statiunile din Romania. Primele locuri vindute au fost in zona Bran, Valea Prahovei si Lepsa. Punem in vinzare locuri pentru Revelion cu un avans de 50% si cu termen de rezervare pina la 15 noiembrie, data pina la care mai sigur se mai gasesc bilete. Restul platii trebuie facuta pina pe 10 decembrie, data convenita si cu statiunile. Cei care vor un Revelion pe alese ar trebui sa se grabeasca", a mentionat Ion Roman.


Anul Nou, pe plaje exotice


Daca vreti sa petreceti trecerea dintre ani in strainatate, la schi in Alpi, sau vizitind templele grecesti, agentiile va pun la dispozitie mai multe oferte, care sint chiar mai avantajoase ca pret decit sejururile interne. Pentru un Revelion neconformist puteti alege locatii exotice, unde bradul de Craciun este inlocuit de palmieri, iar zapada de nisip fierbinte. "Preturile pentru locatiile externe sint aproape la fel ca anul trecut. Doritorii pot alege intre zona montana din Austria, Elvetia, Franta, Italia sau destinatii mediteraneene, in Spania, Malta, Grecia, Turcia. Cei care vor sa faca plaja de Anul Nou sau sa petreaca Revelionul in bikini, pot alege Egiptul, Thailanda, insulele exotice din Oceanul Atlantic si Pacific", spun operatorii din turism. Printre cele mai ieftine destinatii din strainatate se numara Budapesta (290 euro pentru 6 zile) si Atena (325 euro pentru 7 zile), iar o vacanta in destinatii exotice va va scoate din buzunar 1.200 euro pentru 13 zile in Egipt si 1.475 euro pentru doua saptamini in Thailanda. In plus, in marile capitale europene este inca la moda Revelionul in aer liber, cu concerte, multa sampanie si spectaculoase jocuri de lumini si artificii. (Mihaela BESLEAGA)


Urmasii lui Seinfeld, in Stand Up Comedy la Focsani


Daca sinteti fani Seinfeld si vreti sa va distrati pe cinste la un spectacol de comedie live, sinteti asteptati vineri, 26 octombrie, incepind cu ora 22.30, la Club Extrem, unde Trupa Show Time va sustine in premiera pentru orasul nostru un spectacol de stand up comedy. Cei patru componenti ai grupului, Bobo (Mihai Bobonete), Tibi (Tiberiu Stavar), Cristi (Cristian Dumitru) si Bordea (Catalin Bordea) promit un show de zile mari. Trupa se afla intr-un turneu national, urmatoarele destinatii ale spectacolelor la scena deschisa fiind programate in Brasov, Timisoara, Bucuresti. Alaturi de trupa Deko, Show Time sint considerati cei mai cunoscuti si mai buni comedianti stand up de la noi, urmind un curent care este foarte popular in SUA. Pretul unui bilet pentru spectacolul de vineri este de 4 lei la distribuitorii din licee si 6 lei in seara spectacolului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.