Ultima oră

Nicolae Moise a fost repus in functie

Cristi Irimia
26 oct 2007 996 vizualizări
Curtea de Apel Bucuresti a suspendat ordinul ministrului Eugen Nicolaescu u inaintea lui Moise au cistigat procesele alti doi demisi, Viorel Pisu, directorul administrativ, si Nicolai Marascu, directorul economic

Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea de suspendare a actului administrativ prin care Ministerul Sanatatii Publice l-a schimbat din functie pe Nicolae Moise, directorul Spitalului Judetean "Sf. Pantelimon" din Focsani. Decizia poate fi atacata cu recurs, in termen de cinci zile, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei. Este greu de crezut ca Nicolaescu va face recurs, in contextul in care, pe aceleasi considerente juridice, a pierdut si celelalte doua procese, privindu-i pe Viorel Pisu, director administrativ al Spitalului si Nicolai Marascu, directorul economic al institutiei. Ministerul Sanatatii Publice a invocat o exceptie la procesul de ieri, exceptie respinsa insa de magistratii bucuresteni. Acestia au decis ca exceptia este neintemeiata, hotarind, totodata, sa admita cererea de suspendare a actului administrativ, cerere formulata de Nicolae Moise. Desi nu este definitiva, hotarirea este executorie si trebuie pusa in aplicare. Practic, incepind de astazi, Moise ar trebui sa revina in functie. Contactat telefonic, directorul Spitalului Judetean ne-a declarat ca se astepta la o asemenea decizie a instantei: "Este normala si legala hotarirea Curtii de Apel Bucuresti. In mod normal, de miine (n. r. - azi) trebuie sa semnez condica la spital. Contabilul Nicolaescu (n. r. - ministrul de resort) va fi nevoit sa-si puna semnatura pe actul care va consfinti revenirea mea in functie. Altfel, ar insemna sa incalce o hotarire judecatoreasca. Este bine ca justitia a facut dreptate in acest caz, abuzurile Ministerului fiind elocvente cita vreme atit eu, cit si Nicolai Marascu si Viorel Pisu am obtinut decizii favorabile in instanta", a precizat Nicolae Moise. Acesta revine la cirma Spitalului Judetean pentru a doua oara, stiut fiind faptul ca Nicolaescu l-a mai demis o data. Ca si acum, primul ordin al MSP a fost infirmat de instanta. Moise a fost inlocuit din functie cu liberalul Gabriel Negoita, numit director interimar. Negoita va reveni in functia de director medical al spitalului, insa a declarat recent ca asteapta deciziile scrise ale ministrului Nicolaescu in privinta repunerii in functie a tripletei Moise - Pisu - Marascu. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.