Ultima oră

Poiana n-a reusit sa-l recuze pe consilierul Episcopiei

Cristi Irimia
26 oct 2007 819 vizualizări
Preotul Dumitru Poiana va fi nevoit sa se dueleze, in continuare, pe tarim juridic, cu Nicolae Popescu, consilierul juridic al Episcopiei Buzaului si Vrancei.

Intr-o cerere adresata instantei, Poiana a cerut ca Popescu sa nu mai reprezinte Episcopia in dosarele pe care le are pe rolul Judecatoriei Adjud, pe motiv de incompatibilitate. Poiana a sustinut ca Popescu poate reprezenta Episcopia, dar nu in procesele in care se judeca cu alti preoti, fie si caterisiti. Instanta nu a admis cererea lui Poiana, astfel ca procesele au continuat cu Nicolae Popescu in rol de consilier juridic. Astazi urmeaza sa se dea o pronuntare in doua dosare, conexate de instanta, dosare cu privire la contestatia la executare depusa de Poiana, respectiv aducerea la indeplinire a ordonantei privind autorizarea de a avea acces in biserica din Ruginesti a preotilor numiti de Episcopie.

Alte doua dosare, conexate si ele de instanta din orasul de pe Trotus, vor avea un nou termen luna viitoare. Este vorba despre actiuni privind evacuarea lui Poiana din biserica, solicitata de Episcopie, precum si de eliberare a spatiului detinut de preotul caterisit. Partile in cauza trebuie sa aduca probe la dosar pina la termenul urmator. Dumitru Poiana sustine, in continuare, ca are acte care atesta ca biserica a fost construita pe un teren care nu este al Episcopiei, ci a fost donat Parohiei Sf. Imparati de catre un credincios, inainte de al 2-lea razboi mondial. Pe acest teren s-a ridicat, incepind din 2000, o biserica, cu ajutorul financiar al celor peste 700 de enoriasi care-l sustin pe Poiana. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.