Ultima oră

Porti deschise la Brigada 282

Dan Chiriac
24 oct 2007 502 vizualizări
Elevii si focsanenii au vazut tehnica de lupta din dotarea brigazii u azi au loc manifestari dedicate Zilei Armatei

Ziua Armatei a fost sarbatorita ieri de una dintre cele doua mari brigazi focsanene. Inca de la primele ore ale diminetii, Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" si-a deschis larg portile pentru toti cei care au dorit sa viziteze unitatea. Timp de patru ore, elevii de la scolile din oras, dar si focsanenii curiosi au trecut pentru a vedea standurile cu tehnica militara, exercitii demonstrative ale militarilor, dar si competitii sportive desfasurate in incinta unitatii. Copiii, veniti insotiti de invatatoare sau diriginti, au ramas impresionati de tehnica de lupta care le-a fost prezentata, multi dintre acestia spunind ca au vazut "masini asa mari" doar in filme. "Ziua Portilor Deschise" a devenit o obisnuinta pentru brigada focsaneana, ultima actiune de acest gen avind loc in luna aprilie, cu ocazia Zilei Fortelor Terestre. Totusi, manifestarile de ieri au fost ingreunate de ploile cazute toata dimineata. La activitatile dedicate Zilei Armatei, care vor avea loc astazi, alaturi de cadrele militare din Garnizoana Focsani vor participa si personalitati civile, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere. Activitatile se vor desfasura, incepind cu orele 11.00, la Mausoleul Eroilor Sud Focsani, unde va avea loc serviciul religios, depuneri de coroane si defilarea garzii de onoare. La manifestari sint asteptati prefectul Dragos Mircea, sefi ai institutiilor publice si comandantul Garnizoanei Focsani, generalul Catalin Tomescu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.