Ultima oră

Dosarul Casei de Pensii, in ancheta la Cercetari Penale

Dan Chiriac
24 oct 2007 779 vizualizări
Suspiciunile privind fraudarea dosarelor cu bilete de tratament de la Casa de Pensii se adincesc si mai mult, dosarul aflindu-se in prezent in cercetare la politie.

Politistii cerceteaza modul in care s-au acordat biletele de tratament

In prima faza cercetarile au fost facute de politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale, ulterior dosarul ajungind la Serviciul de Cercetarile Penale, acolo unde se afla in prezent si unde se asteapta alte probe la dosar. "Ancheta decurge normal, dosarul fiind in prezent pentru continuarea cercetarilor la politie. Ancheta se desfasoara sub coordonarea procurorului desemnat sa se ocupe de acest caz", a spus Ion Lefter, prim-procurorul Parchetului Vrancea. Anul trecut, oamenii legii au cautat dovezi in apartamentele a patru angajati, dar si in biroul directorului Coman Andrei. Perchezitiile domiciliare au fost efectuate in baza unor mandate de perchezitie emise de instanta vrinceana. Angajatii Casei de Pensii, dar si cei care au beneficiat de aceste bilete de tratament sint cercetati pentru mai multe infractiuni, cum ar fi abuz in serviciu, fals, uz de fals si inselaciune. Procurorii au verificat arhiva cu biletele de tratament acordate pensionarilor din anul 2001 si pina in 2004. Din cele peste 2.000 de dosare, 700 dintre ele au fost considerate suspecte de a fi fost falsificate si au fost retinute pentru mai multe cercetari. Din 2004 legislatia in privinta acordarii biletelor de tratament s-a mai schimbat, acum acestea se dau numai pe declaratii, de regula titularilor, iar la dosar trebuie si o copie dupa actul de identitate. Intre anii 2001-2004 acestea lipseau de la dosarul pensionarilor care doreau sa plece la munte sau la mare pentru tratament. De asemenea, cei care pleaca la tratament cu un asemenea bilet trebuie sa raspunda si in fata celor din statiune, care confrunta daca la tratamentele medicale vine intr-adevar titularul. Dosarul ar putea avea un rol important in cazul in care Coman Andrei, fostul director al Casei de Pensii, ar cistiga procesul in care a fost trimis in judecata de DNA si ar putea sa revina in functie. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.