Ultima oră

Vaccinarea a inceput doar teoretic

Cristina Palade
24 oct 2007 681 vizualizări
Vaccinarea gratuita realizata de medicii de familie da prioritate anumitor categorii de bolnavi u batrinii vor sa se vaccineze, dar mai au de asteptat pina in noiembrie, cind vor veni 39.000 de doze de vaccin

Medicii de familie au inceput campania gratuita de vaccinare a populatiei, proces destul de greoi, deoarece nu au primit de la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) decit 25 de monodoze fiecare. Potrivit specialistilor, prioritate pentru aceasta prima transa au copiii si adultii cu boli cronice, pulmonare, cardiace si suferinzii de astm. Ceilalti bolnavi vor fi vaccinati saptamina viitoare, cind va incepe cea de-a doua transa. Atunci sint asteptate sa soseasca 16.400 de flacoane cu multidoze de vaccin. La sediul ASP s-au strins un numar destul de mare de batrini, care au solicitat sa li se faca vaccinul antigripal. "Eu nu am bani pentru acest vaccin, deoarece am o pensie destul de mica si nu-mi permit sa mai dau bani si pe acesta. Bineinteles ca este bun si ma asigura ca nu voi mai lua medicamente la iarna", ne-a spus o pensionara de 70 de ani. Medicii specialisti au trebuit sa le explice celor prezenti ca vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani se va realiza abia in ultima transa a vaccinarii, in intervalul 15-23 noiembrie, cind sint asteptate 39.000 de flacoane de monodoze si multidoze de vaccin de la Institutul Cantacuzino. "La ce-mi mai foloseste mie sa ma vaccinez abia dupa ce trece perioada racoroasa?", a intrebat o alta pensionara nemultumita ca nu poate face vaccinul. In acelasi timp, medicii din cadrul ASP au inceput si vaccinarea elevilor din clasele I-XII. Potrivit directorului executiv adjunct al ASP, Marina Maiorov, in urmatoarea perioada ar trebui sa fie vaccinati 4000 de copii de clasa I si 2500 din clasele a XII-a. Cei mai mici elevi din clasa I vor fi vaccinati impotriva hepatitei de tip B, antirubeolic, antirujeolic si antidiftero-tetanic, in perioada 19-23 noiembrie. Cei mai mari, elevii claselor a XII-a, vor fi vaccinati doar impotriva hepatitei de tip B, in perioada 5""9 noiembrie. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.