Ultima oră

Rezultatele obtinute in primele noua luni sint bune

Dan Chiriac
24 oct 2007 840 vizualizări
Seful politiei vrincene a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, activitatea politistilor vrinceni in primele noua luni ale anului. Viorel Serbanoiu a considerat ca politistii vrinceni si-au facut datoria in aceasta perioada, iar rezultatele obtinute au fost bune

Seful politiei vrincene, Viorel Serbanoiu, este multumit de rezultatele politistilor

"Stam cel mai bine la infractiuni sesizate, siguranta cetateanului, marea criminalitate economico-financiara", a precizat Serbanoiu.

In cele 9 luni care au trecut din acest an, politistii vrinceni au solutionat 4.077 infractiuni, din care 1.067 economico-financiare, 1.461 judiciare si 1.549 de alta natura. "Dinamica solutionarii lucrarilor si cauzelor penale cu AN arata ca la inceputul anului se aflau in lucru 1.906, au fost inregistrate in cursul acestei perioade 1.082, au fost rezolvate 1.057, din care 882 prin identificarea autorilor, ceea ce reprezinta un procent de 83,4%", a mai spus Serbanoiu. Pe ansamblu, din situatia privind volumul criminalitatii la 100.000 locuitori, la infractiunile economico financiare judetul Vrancea ocupa locul 5 la infractiuni sesizate, locul 3 la infractiuni constatate si locul 9 la infractiuni solutionate. La sfirsitul celor 9 luni au ramas in evidenta 194 persoane urmarite, din care 149 cu mandate de executare a pedepsei inchisorii, 3 cu mandate de arestare preventiva, 41 disparuti si unu cu internare. Din analiza evenimentelor rutiere a rezultat ca cele mai multe s-au produs seara, in conditii de vizibilitate redusa, pe raza localitatilor tranzitate de DN 2 - E 85, dar si in localitatile tranzitate de celelalte drumuri nationale si judetene. "Realizarile politistilor s-au datorat in mare parte si unei colaborari bune cu Sectia Vrancea a SRI, precum si cooperarii pe baza dispozitiilor in vigoare, cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vrancea, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea, precum si cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative angrenate in prevenirea si combaterea criminalitatii", mai spune Serbanoiu. (Dan CHIRIAC)


Mini-Stiri


Adjud: Sacrificari ilegale


Politistii de la Serviciul de Ordine Publica, in comun cu inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea, au actionat pe linia combaterii transportului si sacrificarii ilegale de animale. In urma activitatilor desfasurate la o societate din Adjud, au fost depistate 10 bovine, sacrificate de Marian Laica, din Homocea. Verificindu-se provenienta animalelor, a rezultat ca acestea fusesera achizitionate pe 15 octombrie, din judetul Harghita, fara indeplinirea obligatiilor legale. A fost confiscata astfel cantitatea de 1805 kg de carne, iar Marian Laica a fost sanctionat contraventional. (D. C.)



Focsani: Coducea beat o masina furata


Un barbat din comuna Rastoaca a provocat un adevarat caranbol pe bulevardul Garii. Politistii spun ca au fost sesizati ca un barbat care conduce o masina Dacia a avariat mai multe autoturisme parcate. In urma verificarilor efectuate de politistii deplasati la fata locului, a fost depistat autoturismul la volanul caruia se afla Mihnea Oncioiu, 38 ani. Soferul se afla sub influenta bauturilor alcoolice-0,77 mg/l . Cu ocazia cercetarilor s-a stabilit ca autoturismul apartine unei societati din Focsani si fusese furat in aceeasi noapte. (D. C.)


Adjud: Un nou accident pe zebra


Un barbat a fost ranit pe trecerea de pietoni, la doar o zi dupa incidentul in care un copil de 14 ani a murit fiind lovit de masina de gunoi de la Urbis Adjud, tot pe trecerea de pietoni. Barbatul lovit se deplasa cu bicicleta si a incercat sa traverseze strada pe marcajul pietonal, dar a fost lovit de un camion. Victima a suferit o fractura, insa viata sa nu este in pericol. (D. C.)


Seminar la Parchet


Procurorii vrinceni au luat parte ieri la un seminar organizat la sediul Parchetului Vrancea. La manifestarile de ieri au mai participat procurorii din cadrul Curtii de Apel Galati dar si reprezentanti de la Institutul National de Magistratura. Tema activitatilor a fost cooperarea juridica in materie penala si mandatul european de arestare. Lucrarile au fost conduse de prim- procurorul Parchetului Vrancea, Ion Lefter. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.