Ultima oră

Riscul de inundatii, mentinut pina joi

Ziarul de Vrancea
23 oct 2007 657 vizualizări
Precipitatiile din noaptea de duminica spre luni, dar si cele de ieri nu au pus probleme deocamdata la nivelul judetului, desi maximele au atins 41,9 l/mp la Nereju. Ieri, in zona stratul de zapada s-a diminuat de la 8 la 5 cm spre dupa-amiaza, datorita cresterilor usoare de temperatura

Ieri dimineata, zapada a mai putut fi vazuta la Herastrau si Lepsa, intre 3-5 cm. Desi ieri precipitatiile au fost mult mai reduse, Vrancea a intrat sub atentionarea de cod galben transmisa atit de meteorologi, cit si de hidrologi. Este de asteptat ca precipitatiile sa depaseasca local 25 - 30 l/mp si izolat 50 l/mp, in doar 24 de ore. Cum nivelurile pe riuri vor creste in urmatoarele zile, existind risc de inundatii pina joi, ieri a fost convocat si Comitetul judetean pentru situatii de urgenta. "Cresterile de niveluri au fost mici, de pina la 80 cm, ceea ce nu a pus probleme pe riuri, care si asa au fost seci. Toate cursurile de apa sint sub cotele de atentie, precipitatiile sint preluate fara probleme. Nu ne asteptam deocamdata la depasiri de cote, desi precipitatiile se vor concentra probabil in noaptea aceasta (ieri noapte- n.r.)", ne-au precizat specialistii de la Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea. In cazul unor noi precipitatii abundente, autoritatile vor tine sub supraveghere zonele cu risc crescut, unde exista si locuinte in apropierea cursurilor de apa. Precipitatiile si intensificarile vintului din aceste zile nu au pus probleme societatii Electrica. Duminica s-a inregistrat un singur caz de nealimentare partiala cu energie electrica in zona de munte, la Nereju. In privinta unitatilor scolare, saptamina trecuta erau semnalate probleme cu incalzirea la nivelul a sase scoli si gradinite, insa ieri nici o unitate nu s-a plins Inspectoratului Scolar. "Nu ne-au fost semnalate probleme, caci scolile au si solutii tampon, si-au pastrat sobele, astfel ca elevii nu vor muri de frig in salile de clasa", a mentionat inspectorul general adjunct Emil Onea. Cea mai mare problema exista la Liceul "Emil Botta" Adjud, unde nu mai exista timp pentru montarea noii centrale termice si se pare ca autoritatile vor apela tot la vechiul sistem de incalzire. Inspectorii scolari vor verifica in aceasta saptamina cit este de cald in unitatile de invatamint, stadiul aprovizionarii cu lemne, dar si avizarea sanitara. (C. STANILA, M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.