Ultima oră

Liberalii l-au demisionat pe Nicu Tanase de la ARR

Mihai Boicu
23 oct 2007 1301 vizualizări
Noul presedinte al PD Focsani a fost inlocuit de la conducerea Autoritatii Romane Rutiere Vrancea la numai o zi dupa alegerea in functie u Nicu Tanase a spus ca a demisionat din cauza presiunilor u senatorul democrat Jan Vraciu sustine ca acesta a fost fortat sa demisioneze chiar ieri, cind a si fost inlocuit de adjunctul sau, liberalul Florin Nedelcu u acesta este in acelasi timp si sef la Centrul judetean de aparatura medicala

Nicu Tanase a fost inlocuit ieri de la conducerea ARR Vrancea, la numai o zi dupa ce a fost ales presedinte al PD Focsani. Inlocuitorul sau este, cum se putea altfel, un liberal, in persoana lui Florin Nedelcu, care i-a fost adjunct pina acum. Fostul sef al ARR a spus ca a demisionat din cauza presiunilor, printre care controalele si detasarea "la dracu-n praznic". Desi Nicu Tanase a refuzat sa spuna cind si-a dat demisia, senatorul Jan Vraciu a afirmat ca demisia si inlocuirea s-au facut chiar ieri. Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea, a negat ca are vreo influenta in schimbarea lui Nicu Tanase, cu toate ca democratul a sustinut ca a fost "demis" ca urmare a presiunilor de la nivel local. Deputatul PNL a criticat insa activitatea proaspatului presedinte al PD Focsani, desi chiar si Nedelcu spune ca ARR Vrancea este pe locul cinci pe tara in privinta rezultatelor. Noul director al ARR este sef cu jumatate de norma si la Centrul judetean de aparatura medicala, din subordinea Autoritatii de Sanatate Publica, unde lucreaza din 2001.



Nicu Tanase a obtinut conducerea PD Focsani la alegerile de duminica, insa a ramas ieri fara scaunul de sef al ARR. Initial, democratul nu ne-a spus ca in cazul sau a fost vorba de o demisie, ci doar ca ieri a venit decizia de inlocuire a sa cu adjunctul Florin Nedelcu. "Schimbarea a operat de azi. Motivul a fost faptul ca nu am vrut sa trec de la PD la PNL. Nu ma intereseaza ca domnul Sapunaru neaga, presiunile au pornit de aici, de la nivel local. Celor de la Bucuresti nu am ce sa le reprosez. Eu sint mindru ca am lasat ARR pe locul cinci pe tara si m-as bucura daca noua conducere liberala ar duce-o pe locul unu", ne-a declarat, intr-o prima faza, Nicu Tanase. Ulterior, s-a aflat ca acesta ar fi demisionat din functie, chiar de mai mult timp, dupa ce a fost la conducerea centrala a ARR in urma cu doua saptamini. "Am fost chemat de multe ori la Bucuresti. De cind a iesit PD de la guvernare s-au exercitat presiuni asupra mea. La un moment dat, chiar le era jena celor de la Bucuresti sa ma mai cheme. Intr-un final am renuntat. Mi-am dat demisia pentru ca nu puteam sa trec la PNL dupa ce am fost sustinut de PD. Pentru ca nu am vrut sa-mi dau demisia am fost amenintat ca voi fi detasat in alta parte", ne-a spus Nicu Tanase. Acesta a refuzat sa spuna cind si-a dat demisia si unde si-a dat-o, la Focsani sau la Bucuresti. In schimb, senatorul democrat Jan Vraciu ne-a spus ca schimbarea conducerii ARR a avut loc ieri. "Azi a fost demisia, azi a fost numirea", a spus, ieri, presedintele PD Vrancea. Nicu Tanase a ramas, deocamdata, in cadrul ARR si a mentionat ca nu stie ce va face in continuare.


"Au facut pact cu PSD"


Presedintele PD Vrancea a calificat drept un abuz inlocuirea directorului ARR. "E in linia guvernarii, o guvernare plina de ilegalitati si abuzuri. Probabil ca si-au propus sa umple tot judetul de «Bostani». Una peste alta, este clara intentia lor de a face pact cu PSD in viitorul Consiliul Local Focsani. Faptul ca Nicu Tanase a fost destituit a doua zi dupa ce a fost numit presedinte la PD Focsani arata clar ruptura cu noi. E clar ca au facut pact cu PSD, e singura explicatie, ca altfel nu pot sa cred ca puteau face o asemenea prostie", ne-a declarat Jan Vraciu. In schimb, deputatul Nini Sapunaru a facut pe nestiutorul in aceasta problema, cum de altfel a procedat in cazul tuturor directorilor democrati schimbati de la iesirea PD de la guvernare. "Eu nu m-am implicat in modificarile lor. Domnul Tanase nu mai are timp sa se ocupe de servici pentru ca se ocupa de politica, iar atunci cind amesteca politica cu serviciul ies lucrurile astea. Deocamdata, este singurul care tipa ca s-au facut presiuni. Domnul Tanase minte cu nerusinare, nu am avut asemenea discutii ca sa treaca la PNL", a declarat Nini Sapunaru. Liderul liberal mai are doi "spini" democrati in "coasta" PNL: Costica Neata, directorul Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala si Aurel Cristian, seful Garzii de Mediu. Insa si zilele acestora de directori sint numarate.


De doua ori director


Florin Nedelcu, noul sef al ARR Vrancea, are 47 de ani, un an si jumatate vechime in PNL, dupa cum a declarat, si este de profesie inginer TCM. Din 1988 pina in 2000 a lucrat la Vincon, dupa care, din 2001, conduce Centrul judetean de aparatura medicala, care fuctioneaza pe linga Autoritatea de Sanatate Publica. In august, Nedelcu a dat concurs pentru functia de inspector la ARR, iar in luna septembrie a fost numit adjunctul lui Nicu Tanase. "O fi avut si un 20% importanta si apartenenta politica in numirea mea, avind in vedere conjuctura politica din tara. Eu nu pot sa discut latura politica, atita vreme cit a fost o demisie la mijloc", ne-a declarat Florin Nedelcu. Desi lucreaza din luna august la ARR, liberalul nu a renuntat la activitatea de sef al Centrului de aparatura medicala, unde mai lucreaza "cu jumatate de norma" deoarece "era pacat", avind in vedere situatia dificila prin care trece unitatea. "Centrul trece printr-o perioada dificila in ceea ce priveste service-ul la aparatura medicala, deoarece a aparut multa aparatura noua, cu garantie si service-ul asigurat de furnizor. Nu mai putem asigura prestari servicii aparatura medicala, iar noi sintem o unitate care ne autofinantam. Si acesta a fost imboldul cel mai puternic care m-a determinat sa vin la ARR", ne-a declarat Florin Nedelcu. Acesta a mai activat inainte de 2001 in Alianta pentru Romania, unde a fost coleg cu vicepresedintele PNL Eduard Lambrino, care ieri "uitase" cine este Florin Nedelcu. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.