Ultima oră

Masina groazei de la Adjud a omorit un copil

Ziarul de Vrancea
22 oct 2007 1391 vizualizări
Doi copii aflati pe o bicicleta au fost loviti pe trecerea de pietoni de masina de salubritate a societatii Urbis u unul dintre ei a murit aseara la Spitalul Judetean u masina "criminala" a mai facut si alte victime in acest an, insa, in mod inexplicabil, nu a fost scoasa din circulatie

Masina de gunoi a societatii Urbis, un vehicol parca blestemat, care a avut trei accidente de la inceputul anului si pina acum, a ucis ieri un copil. Baiatul de 14 ani a murit aseara la Spitalul Judetean dupa ce a fost lovit in plin, pe trecerea de pietoni, de soferul masinii de salubritate din Adjud. Politistii spun ca ieri dimineata, pe raza municipiului Adjud, Albert Tokos de 36 ani, din Miercurea Ciuc, judetul Harghita, in timp ce conducea autoutilitara DAC pe directia Focsani-Bacau, a lovit o bicicleta cu care se deplasau doi minori. Accidentul a avut loc la intersectia dintre E 85 si strada Garii, iar la tragedie au asistat mai multe persoane care asteptau intr-o statie venirea unui mijloc de transport. Marius Florean, 14 ani, elev, din comuna ieseana AIexandru Ioan Cuza, se angajase in traversarea strazii cu bicicleta pe trecerea de pietoni, impreuna cu "pasagerul" sau. In urma impactului dintre masina de gunoi a orasului si bicicleta a rezultat ranirea grava a lui Marius Florean, precum si ranirea usoara a lui A.I., 14 ani, din Adjud, pasager pe bicicleta. Potrivit Politiei, accidentul s-a produs din cauza soferului angajat la Urbis Adjud, care nu a acordat prioritate de trecere copiilor aflati pe bicicleta. "Soferul a actionat frina concomitent cu un viraj la stinga si l-a acrosat pe unul dintre copii, care a fost ranit. Celalalt s-a ridicat si a fugit acasa cu bicicleta. Probabil ca accidentul nu a fost provocat de viteza, ca poate ar fi fost accidentat si el", a declarat comisarul sef Ionel Bitca, comandantul Politiei Adjud. Doctorii i-au dat slabe sanse lui Marius Florean sa scape cu viata. "Din cite am inteles eu, la spitalul din Adjud a fost in stop cardio-respirator si a fost resuscitat artificial. Noi nu am ajuns acolo, l-am preluat din ambulanta din Adjud, care era in drum spre Focsani. Pacientul era in coma profunda si politraumatizat", ne-a declarat dr. Cristina Ciocan, purtator de cuvint al Serviciului de Ambulanta. Ieri dupa-amiaza copilul a murit la spital. Marius Florean venise la Adjud in vizita la bunicii sai. Conducatorul auto s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. De asemenea, urmeaza a fi efectuata si o expertiza tehnica a masinii Urbis.


Antecedentele unei masini "criminale"


Autospeciala VN-02-ZGI apartinind SC Urbis SA Adjud este un real pericol public pe drumurile din municipiul de pe Trotus. Masina utilizata pentru transportul containerelor de gunoi a devenit o adevarata "masina a groazei", dupa ce a fost implicata in mai multe accidente. In luna martie, in timp ce se deplasa la rampa de gunoi din localitate, autospeciala "a pierdut" o roata, provocind un accident de circulatie cu un autovehicul apartinind SC Patimag Ananlina SRL Adjud. Pe 14 aprilie 2007, aflindu-se in rampa de gunoi, a provocat accidentarea grava a manipulantului Petrica Drimbu. SC Urbis SA Adjud s-a ales la inceputul acestei luni si cu o amenda de 10.000 lei din partea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vrancea, dupa ce masina de strins gunoiul a mai facut o victima in rindul muncitorilor de la salubritate. Pe 5 octombrie, Costache Buhai, 22 ani, s-a accidentat in timp ce colecta sacii menajeri. Fostul sofer de la Urbis, care a lucrat pe masina de gunoi, ne-a declarat dupa ce a demisionat ca utilitara respectiva ar fi trebuit de mult scoasa din circulatie si data la casare. Gelu Streuneanu ne-a spus ca a facut in nenumarate rinduri adrese catre conducerea societatii, aratind situatia dezastruoasa in care se gaseste autovehicolul si ca acesta ar trebui scos din circulatie. "Exista probleme la sistemul de frinare, (frina de mina lipsa de cinci ani), la sistemul de directie si sasiul este rupt la prinderea arcurilor fata, fara foi de parcurs, iar piese de schimb pentru acest tip de masina nu se mai gasesc de mult in comert", se arata in referatele soferului Gelu Streuneanu, din 27, 28 decembrie 2006, 4 aprilie, 21 mai si 4 iunie 2007. Urbis nu are nici un mecanic de intretinere, revizia tehnica realizindu-se numai pe hirtie la Autotrans Adjud, iar una peste alta, autoutilitara nici nu mai are licenta de transportat gunoiul. (D. GANEA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.