Ultima oră

Ploaia si frigul au umbrit ultima zi de Autoshow 4x4

Camelia Stănilă
22 oct 2007 1058 vizualizări
Reprezentantii Scorpion au avut noroc simbata, cind au lansat modelele Volkswagen BlueMotion in mijlocul naturii u acestia vor planta cite un copac pentru fiecare masina vinduta u

Ultima zi de Autoshow 4x4 a fost umbrita de frig si ploaie, astfel ca bolizii au parasit mult mai repede Piata Unirii din Focsani. Simbata insa, organizatorii au avut parte de o zi frumoasa, cu mult mai multi vizitatori, care au admirat si chiar au incercat "bijuteriile" pe patru roti, aduse in premiera la Focsani. Chiar daca nu toate masinile expuse au avut tractiune 4x4, ele au fost la fel de admirate de iubitorii de automobile. Un Nissan sport, in 3 usi, de culoare untului si cu scaune imbracate in piele, a atras multe din privirile vizitatorilor, la fel ca si bolizii 4x4 de la Jeep, Dodge, Mitsubishi sau Hyundai. Norocosi au fost si reprezentantii firmei Scorpion, care au dorit sa lanseze ultimele modele Volkswagen BlueMotion in mijlocul naturii. Evenimentul a avut loc in Parcul Balcescu, unde a fost prezentat noul concept in materie de automobile, dar si parteneriatul cu Ministerul Mediului prin care Volkswagen va planta cite un copac pentru fiecare masina vinduta. Numai pe Vrancea si Galati vor fi plantati peste 1.000 de pomi, primul pas fiind facut simbata si la Focsani. "Exista un curent in rindul producatorilor de automobile, legat de protectia mediului, iar acest lucru s-a vazut si la Salonul Auto de la Frankfurt. Volkswagen a vrut sa fie primul si in acest domeniu, astfel ca va planta 4 milioane de copaci in SUA, echivalentul numarului de autoturisme produse anual. La anul vom incerca si noi sa plantam peste 1.000 de copaci in Vrancea si Galati, numarul de autoturisme livrate in cele doua judete", a precizat Nicu Scinteianu, director general al Scorpion Exim SRL Focsani.


VW Polo BlueMotin, cea mai prietenoasa cu natura


Un VW Polo si un Passat Variant au fost aduse in Parcul Balcescu, pentru a exemplifica noul concept BlueMotion. Reprezentantii Scorpion au tinut sa precizeze ca partea ecologica nu a fost dezvoltata in defavoarea celorlalte calitati tehnice, ci din contra masinile sint la fel de puternice si au devenit chiar mai economice. De altfel, VW Polo a fost declarata cea mai prietenoasa cu natura, avind emisii de carbon de doar 102 g/km, mai putin decit orice model Hibrid existent! In plus, consumul a ajuns la 3,9 litri de carburant la 100 kilometri. "BlueMotion va deveni sigla calitatii in ceea ce priveste conservarea resurselor. Ne gindim la generatia viitoare si, de ce nu, la sanatatea noastra", a precizat si Dan Dumitriu, director de vinzari Scorpion. Acesta a facut si o demonstratie practica a ceea ce inseamna emisiile reduse de carbon, pe cealalta masina expusa, Passat Variant. La turatie maxima, emisiile nu au lasat urme pe laveta alba tinuta la teava de esapament a masinii. Noul Passat BlueMotion are un nivel scazut de emisii, de 137 g/km CO2, la modelul Variant, iar consumul a fost redus cu 0,7 litri, respectiv pina la 5,2 litri/ 100 km. "78 de modele Volkswagen consuma mai putin de 6 litri la 100 de kilometri. Motorul inovator TSI nu este insa doar extrem de economic, ci si deosebit de puternic", a mentionat si directorul de marketing Dan Stefan, facind referire la mobilitate si la placerea de a conduce, incluse in conceptul BlueMotion. Pina la finele anului, pe piata romaneasca vor ajunge si alte modele BlueMotion: Golf, Golf Variant, Golf Plus, Jetta, Touran. Scorpion Exim SRL este unic distribuitor al marcilor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati, Buzau si Braila. De altfel, joi va fi inaugurat la Galati si un nou showroom Volkswagen. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.