Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
20 oct 2007 1277 vizualizări
Secretarul comunei Vinatori, Petrica Mardare, s-a adresat instantei de judecata, pentru anularea ordinului de suspendare din functie.

Mardare a actionat in judecata Prefectura


Suspendat deoarece se afla in stare de incompatibilitate, Mardare considera netemeinica decizia Prefecturii, Tribunalul Vrancea urmind sa dea o pronuntare in acest dosar. Pina la judecata pe fond, instanta va judeca o ordonanta presedintiala prin care Mardare cere suspendarea ordinului emis de prefect. Secretarul comunei Vinatori a infiintat o firma in luna februarie, unde a fost administrator, desi legea ii interzice acest lucru. Dupa dezvaluirile Ziarului de Vrancea, saptamina trecuta Prefectura a sesizat Primaria Vinatori ca secretarul este in incompatibilitate. In aceeasi zi, dar dupa trimiterea adresei Prefecturii, Petrica Mardare a renuntat la functia de administrator, iar mentiunea a fost inregistrata la Oficiul Registrului Comertului. Vinerea trecuta, comisia de disciplina din cadrul Primariei Vinatori a luat decizia ca secretarul comunei sa fie suspendat din functie. (Cristi IRIMIA)


"Crimpeie de toamna" la Ateneu


Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" gazduieste in perioada 22 - 26 octombrie expozitia de decoratiuni "Crimpeie de toamna", organizata in parteneriat cu Consiliul Local Marasesti si Fundatia "Assistance" Focsani. Exponatele sint realizate de copiii de la Centrul de zi socio-educational din Marasesti. Focsanenii sint asteptati la vernisajul expozitiei, care va avea loc luni, 22 octombrie, incepind cu ora 16.00, in foaierul Ateneului. (M. B.)


Dita incearca numirea oficiala


Costica Dita, vicepresedinte cu delegatie al Tribunalului Vrancea, va participa la concursul pentru ocuparea postului in cauza pentru un mandat de trei ani. Concursul va avea loc in perioada 28 octombrie - 25 noiembrie, lui Dita fiindu-i admis dosarul de inscriere conform legislatiei in vigoare. Recent, Sectia pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a prelungit cu 90 de zile delegatia judecatorului focsanean. (Cristi IRIMIA)


Distrigaz da formulare de incalzire


Clientii individuali si colectivi (asociatii de proprietari/ locatari) care se inscriu in prevederile OUG 57/2006 in ceea ce priveste venitul net mediu lunar pe membru de familie, pot beneficia de ajutoare pentru incalzire in perioada 1 noiembrie 2007 - 31 martie 2008. Distrigaz Sud vine astfel in sprijinul clientilor sai, punindu-le la dispozitie formularele pentru inscrierea in programul "Ajutoare pentru incalzire". Acestea se gasesc fie sediile Distrigaz Sud fie pot fi descarcate direct de pe site-ul www.distrigaz.ro. Formularele completate se depun doar la primaria din aria de domiciliu si nu la furnizorul de gaze naturale. (R.N.)


Alegeri cu final anuntat la PD Focsani


Democratii focsaneni se vor intruni miine pentru a-si alege presedintele. Cosmin Mocanu a demisionat din aceasta functie in urma cu o luna, oficial pentru ca nu-i mai ajungea timpul, neoficial pentru ca liderii democrati erau nemultumiti de activitatea lui. Singurul candidat pentru functia de presedinte este Nicu Tanase, directorul Autoritatii Romane Rutiere Vrancea, astfel incit scrutinul are un final anuntat. Alegerile vor avea loc la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", iar la ele ar trebui sa participe 117 delegati. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.