Ultima oră

Cringu a taiat padurea

Iulia Crețu
19 oct 2007 980 vizualizări
Odata cu apropierea sezonului rece, vrincenii isi demonstreaza inca o data spiritul lor intreprinzator si grijuliu.

Un tinar din Poiana Cristei a fost surprins de jandarmi cind incarca doi arbori de fag nemarcati

Daca cei mai multi se cauta prin buzunare si intra in economiile de peste vara pentru o masina de lemne de foc, altii merg direct in padurile statului si doboara arbori. Fara a fi insa proprietari. Jandarmii vrinceni au surprins la inceputul acestei saptamini un localnic din Poiana Cristei in timp ce isi incarca prada in caruta, ziua in amiaza mare, doi arbori de esenta fag. Copacii nemarcati fusesera taiati de Mihaita Cringu, de 18 ani, in punctul "Ghebanoasa", comuna Poiana Cristei, padurea fiind in administrarea Ocolului Silvic Gugesti. "Un echipaj din cadrul Detasamentului de Jandarmi Mobil Focsani, pe timpul executarii misiunii de prevenire si combatere a furturilor de material lemnos, a surprins in punctul «Grebanoasa», comuna Poiana Cristei, pe Mihaita Cringu, de 18 ani din aceeasi localitate, in timp ce se pregatea sa incarce intr-o caruta doi arbori de esenta fag abia doboriti de catre acesta", a declarat lt. Sorin Hunea, purtator de cuvint in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vrancea. Desi poarta un nume care ar trebui sa-l faca prieten al padurii, Cringu, episodul inregistrat de jandarmi demonteaza mitul "romanul, frate cu codrul". Frigul si asprimea iernii, in lipsa unui foc in soba, ii fac pe unii sa uite de lege si bun simt. Pentru cel in cauza, jandarmii au intocmit actele premergatoare pentru savirsirea infractiunii de taiere fara drept de arbori, dosarul urmind a fi inaintat Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, pentru continuarea cercetarilor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.