Ultima oră

Brigada 8 a fost la MILREX 2007, la Cincu

Dan Chiriac
19 oct 2007 1023 vizualizări
Militarii Brigazii 8 Artilerie Mixta "Alexandru Ioan Cuza" au avut ocazia sa participe la cea mai importanta desfasurare de forte de la exercitiul militar MILREX 2007, care a avut loc in poligonul de la Cincu, in urma cu doua zile

Exercitiul militar a avut loc simultan in trei poligoane

In perioada 13 -17 octombrie, o echipa de conducere din cadrul Comandamentului Brigazii 8 Artilerie Mixta, condusa de comandantul acesteia, colonel doctor Florinel Damian, si Batalionul 83 LAROM, structura aflata in compunerea unitatii, au facut parte dintre trupele dislocate la Cincu. MILREX 2007 s-a desfasurat in trei poligoane, insa la Cincu a fost partea cea mai importanta, avind in vedere ca aici au fost prezenti presedintele Traian Basescu, ministrul Apararii, Teodor Melescanu, seful Statului Major general, amiral doctor Gheorghe Marin, dar si autoritatile publice locale. Batalionul 83 LAROM are in componenta sa peste 200 de militari si foloseste una dintre armele cele mai moderne ale fortelor armate terestre din Romania. Lansatorul de proiectile Larom poate trage la o distanta de peste 45 de km si poate lansa 40 de proiectile GRAD in 20 de secunde sau 26 de proiectile LAR Mk4 in 45 de secunde. Tragerile cu aceasta arma pot avea loc doar in poligonul de la Cincu, cel mai mare din tara, avind in vedere raza mare de actiune a lansatorului. MILREX 2007 a fost un exercitiu national cu trupe si trageri de lupta in teren, care a constat in verificarea capacitatii de reactie a fortelor de afirmare NATO, precum si verificarea capacitatii de reactie a fortelor operationale, concomitent cu antrenarea structurilor de conducere de nivel strategic, operativ si tactic pentru rezolvarea unei situatii de criza majora, cuprinzind o gama larga de misiuni atit conventionale, cit si de tip asimetric. In exercitiu au fost angajate efective si tehnica din toate categoriile si structurile de comanda si executie din Armata Romaniei. MILREX 2007 s-a desfasurat concomitet in poligoanele de antrenament de la Cincu, Smirdan si Capul Midia. La actiunile din poligonul Smirdan au luat parte si militarii Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor", condusi de comandantul unitatii, generalul de brigada Catalin Tomescu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.