Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
17 oct 2007 496 vizualizări
Printre achizitiile noi ale celei mai mari unitati cu paturi din judet se numara 400 de tipuri de medicamente, in urma licitatiei care a inceput la mijlocul lunii trecute si s-a finalizat abia saptamina aceasta.

Achizitii noi la Spitalul Judetean


Licitatia a fost in valoare de 300.000-350.000 lei. "S-a terminat licitatia de medicamente. 400 de pozitii s-au adjudecat, dintr-un total de 450. Urmeaza sa facem o cumparare directa pentru restul de 50 de medicamente", ne-a declarat managerul interimar al spitalului judetean, Gabriel Negoita. Potrivit acestuia, in momentul de fata, medicamentele care trebuie achizitionate in mod direct sint efedrina, vitaminele, dopamina etc., valoarea acestora fiind de 70.000 de euro. (C. P.)


Parcurile si zonele verzi nu sint de vinzare


Schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora sau stramutarea lor sint interzise, indiferent de regimul lor juridic. Aceasta decizie a fost luata ieri, in cadrul sedintei de Guvern. Ministrul Mediului si Dezvoltarii Rurale, Atilla Korodi, a precizat ca ordonanta de urgenta "pune capat unei dezbateri lungi care se refera la schimbarea destinatiei spatiilor verzi". "Modificarea adusa elimina orice posibilitate de schimbare a destinatiei acestor spatii. Nici un spatiu verde nu poate fi modificat si nu se poate construi pe el", a precizat ministrul Korodi. Acesta a adaugat ca, pina pe 31 octombrie 2010, autoritatile publice locale au obligatia de a asigura o suprafata de spatiu verde de minimul 20 mp/locuitor, din terenul intravilan. Aceasta trebuie sa creasca, pina in 2013, la 26 mp pe cap de locuitor, cit e media generala a UE. In acest sens, de la adoptarea acestei ordonante, primariile au obligatia de a elabora proiecte prin care sa inceapa inverzirea zonelor locuibile. (I. CRETU)


UPC te trimite la MTV European Music Awards


UPC Romania si MTV Europe au lansat un concurs on-line pentru clientii companiei de televiziune prin cablu, internet si telefonie, prin care se pot cistiga doua bilete pentru 3 zile la Munchen, la decernarea premiilor MTV European Music Awards. Astfel, cei care doresc sa-i vada live pe Snoop Dogg sau pe Mika trebuie doar sa intre pe site-ul http://mtv.upc.ro, sa completeze formularul de participare si sa raspunda la doua intrebari: "Cine a fost desemnata cea mai buna cintareata la MTV Music Awards 2006?" si "în ce localitate a avut loc evenimentul MTV Music Awards in 2006?". Concursul, care se deruleaza pina la finele zilei de 23 octombrie, se adreseaza oricarui client UPC care are peste 18 ani.

Tragerea la sorti computerizata va avea loc pe 24 octombrie, iar plecarea spre Munchen are loc pe 31 octombrie. Biletele de intrare oferite cistigatorilor sint standard, dar acestia nu trebuie sa-si faca

griji in privinta cheltuielilor de transport, cazare si masa. (C. S.)


Focsani: caldura intre orele 18 si 6


Incepind de ieri, ENET Focsani distribuie agent termic focsanenilor numai intre orele 18 si 6 dimineata. Aceasta decizie a fost luata intrucit temperatura exterioara a crescut in ultimele zile, fiind mai

mare de 10 grd. C. Daca timpul se va inrautatii si temperatura va scadea, ENET va modifica programul de incalzire. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.