Ultima oră

Show in instanta cu un avocat din Bucuresti

Cristi Irimia
18 oct 2007 1400 vizualizări
Ioan Costache s-a dat in spectacol, incercind sa faca ordine cu un alt avocat si chiar cu completul de judecata

Ieri la sectia de contencios a Tribunalului Vrancea a avut loc un moment mai tensionat intre avocatul bucurestean Ioan Costache si judecatoarea Adriana Copaci. Totul s-a intimplat intr-un dosar legat de Legea 18/1991 in care este parte si Primaria Sihlea. Costache a reprosat instantei mai multe lucruri, fara a avea insa acoperire pentru toate, astfel incit Copaci i-a replicat pe masura de fiecare data, incercind sa-l puna la punct. Mai intii, Costache s-a trezit spunindu-i avocatului Valeriu Parpauta, aflat in sala, sa se ridice pentru a raspunde in numele Primariei Sihlea. Parpauta i-a spus ca nu are delegatie in acel dosar, iar judecatoarea Copaci i-a precizat ca ea este cea care impune si face regulile in sala de judecata. Costache a continuat, insa, in aceeasi nota deranjanta pentru cei prezenti, sustinind ca Adriana Copaci nu s-a uitat in dosar si ca nu stie ce este "pe acolo", decit daca urmeaza exact pasii pe care el ii spune. "De unde stiti dvs. ca nu m-am uitat in dosar?", l-a intrebat Copaci. "Pentru ca nu aveati timpul fizic!", a replicat Ioan Costache, fara insa a parea nici el convins 100% ca asa stau lucrurile. Acesta a inceput apoi sa se laude singur, spunind ca a fost sef de promotie si ca experienta de 30 de ani in sistemul juridic, ca judecator si avocat, ii permit sa considere ca are unele drepturi procesuale ce nu-i sint respectate la Focsani. "Noi am avut o atitudine civilizata si procedurala cu dvs., in conditiile in care ne-ati jignit prin ceea ce ati spus. N-ati invatat, se pare, nimic in cei 30 de ani!", i-a replicat judecatoarea Copaci, care cu greu s-a abtinut sa nu spuna mai multe. Costache a inceput apoi sa ameninte ca la termenul urmator "se va schimba situatia" si ca s-ar putea sa o si recuze pe Adriana Copaci. "Abia astept sa scap de dosar daca faceti asta!", a incheiat Copaci, care nu i-a permis sa ia dosarul in sala, dupa ce s-au terminat discutiile pe marginea spetei. "Veti consulta dosarul, asa cum este procedural, la finalul sedintei de judecata de astazi!", si-a impus Copaci punctul de vedere. Avocatul Valeriu Parpauta, care a reprezentat in trecut Primaria Sihlea intr-o serie de procese, si l-a avut ca adversar direct pe Ioan Costache, a spus ca s-a retras din dosarele respective, dupa 3 - 4 ani de sicanari permanente. "Costache a intrecut masura de multe ori, in diverse privinte. Nu se poate discuta cu el. Are o atitudine sfidatoare atit la adresa instantei, cit si a colegilor avocati", a precizat Parpauta. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.