Ultima oră

Haos la Spitalul Judetean, din cauza unei alarme cu bomba

Dan Chiriac
16 oct 2007 565 vizualizări
Un apel anonim la 112 a intrerupt ieri activitatea in institutie u politisti, pirotehnisti, pompieri si jandarmi au cautat dispozitivul timp de mai bine de o ora, pentru a se asigura ca alarma a fost falsa u autoritatile au fost puse in dificultate, avind in vedere ca e greu sa evacuezi un spital

Ieri la prinz, in jurul orelor 13.45, o voce masculina a anuntat pe numarul de urgenta 112, ca "la Spitalul Judetean Vrancea va exploda o bomba". Telefonul anonim a pus pe jar autoritatile care s-au deplasat la fata locului, desi era de asteptat ca alarma sa fie falsa. Un astfel de apel constituie o premiera la unitatea spitaliceasca, astfel ca zeci de politisti, jandarmi, pirotehnisti de la SRI Vrancea, pompieri si cadre medicale au impinzit locul. Toti cei prezenti erau convinsi ca au de a face cu o alarma falsa, dar au asteptat confirmarea ofiterilor de la SRI, care au controlat spitalul timp de o ora. Dificultatea a constat si in faptul ca e practic imposibil sa evacuezi un spital, astfel ca bolnavii au ramas in saloane, in mare parte nesupravegheati. Se pare ca printre primii care au parasit cladirea in momentul alarmei cu bomba s-a numarat insusi directorul Gabriel Negoita. La poarta spitalului s-a creat un adevarat haos din cauza inconstientei celui care a sunat la 112. Mediciii si asistentii care trebuiau sa intre in tura de dupa-amiaza au fost opriti la poarta si tinuti acolo minute bune. "E un idiot cel care a facut asa ceva. Trebuia sa intru in tura, acum, dar nu pot. M-au oprit la poarta si mi-au zis ca e vorba de o bomba. Nu avem altceva de facut decit sa asteptam", spunea doctorul Cornel Tiu, de la Sectia UPU. O alta asistenta era, de asemenea, foarte revoltata de faptul ca personalul medical este tinut la poarta. "Deja colegii nostri de dimineata au iesit din tura, iar bolnavii au nevoie de asistenta medicala", spunea aceasta. Cu toate acestea, pe poarta spitalului nu au intrat decit doua perosane, care trebuiau sa ajunga la urgente. Un barbat a avut nevoie de interventia medicilor dupa ce se lovise la ochi. In schimb, bolnavii care au coborit sa-si ia de mincare sau medicamente nu au mai putut intra in spital pina cind pirotehnistii nu au stabilit ca nu exista nici o bomba acolo. Nici cei veniti in vizita nu au avut o soarta mai buna. "Sotul meu este operat, nu poate cobori din pat, iar pe mine ma tin aici de o ora. Cine il ajuta pe sotul meu?", se intreba resemnata o focsaneanca lipita de masina jandarmeriei care bloca intrarea in Spitalul Judetean. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.