Ultima oră

Episcopul Buzaului, cetatean de onoare al Odobestilor

Valentin Muscă
15 oct 2007 781 vizualizări
Motivatia titlului a fost sprijinul spiritual si material acordat la inundatiile din 2005 si ajutorul pentru reconstructia celor zece biserici din oras

P. S. Epifanie Norocel, Episcopul Eparhiei Buzaului si Vrancei, a primit ieri titlul de Cetatean de Onoare al orasului Odobesti. Momentul ales pentru acest eveniment a fost resfintirea bisericii "Sf. Imparati Constantin si Elena". Pentru ca momentul a coincis cu zilele Odobestiului, ierarhului i-a fost acordata si cheia orasului. Este pentru prima data in istoria Odobestiului cind acest titlu se confera unui slujitor al Bisericii. "Va rog Prea Sfintite Episcop Epifanie Norocel sa primiti acest titlu ca semn de recunostinta din partea unei localitati care-si cinsteste dupa cuviinta pastorii spirituali si nu uita ca facerea de bine si recunostinta sint doua virtuti care innobileaza sufletul crestinului", a spus primarul Daniel Nicolas. In replica, Episcopul Epifanie a multumit odobestenilor pentru gestul de recunostinta si pentru organizarea crestineasca a sarbatorii orasului. "Este un model de solidaritate a cetatii cu Biserica si a Bisericii cu cetatea. Sarbatoarea de astazi este una intru solidaritate. Solidaritate intru viata crestina pentru slujirea semenilor", a mai spus P. S. Epifanie Norocel. Motivatia care a stat la baza Hotaririi consilierilor odobesteni a fost ajutorul dat de Episcopul Buzaului in toamna anului 2005, cind in numai citeva luni Episcopia Buzaului a ridicat nu mai putin de 13 locuintele pentru cei peste care apele Milcovului si ploile le-au distrus casele. Al doilea argument a fost sprijinul acordat refacerii bisericilor odobestene, ramase in ruina inca de la cutremurul din 1940. De altfel, colaborarea dintre autoritatile odobestene si cele bisericesti de la Buzau continua. Urmatoarea etapa fiind aducerea unei biserici de lemn, donata de Episcopie, pentru cartierul "Mihai Sturza" de linga Unirea, care ar putea avea ca patron spiritual pe Cuvioasa Paraschiva. Episcopul Epifanie a tinut sa precizeze ca gestul filantropic al Episcopiei a fost sustinut si de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor. De asemenea, fiind a doua sfintire pe care preotul Stefan Maftei a organizat-o la parohia "Inaltarea Sfintei Cruci", Episcopul i-a acordat "Crucea Eparhiala", distinctie importanta pe care putini slujitorilor ortodcsi au primit-o de la Episcopul locului. Printre cei prezenti la sfintire au putut fi zariti in primele rinduri, Mircea Diaconu, vicepresedintele CJ Vrancea, deputatul George Baesu, omul de afaceri Nicu Mazere, iar spre sfirsit si-a facut aparitia si senatorul Jan Vraciu. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.