Ultima oră

Dezvaluiri in dosarul Sararu

Cristi Irimia
13 oct 2007 1099 vizualizări
Primarul arestat, alti trei inculpati si trei martori au dat ieri declaratii instantei u Ion Copu a recunoscut "combinatia" cu Sararu si vicele Constantin Nastase u agentul agricol Lorica Popescu a vorbit despre amenintarile edilului suspendat

Judecatoria Focsani a trecut ieri la audierea inculpatilor din dosarul primarului suspendat al comunei Mera, Gheorghe Sararu. Acesta a fost primul care a vorbit in fata instantei, negind acuzatiile ce-i sint aduse. Sararu este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri oficiale, infractiuni in legatura cu retrocedarea dubioasa a unor intinse suprafete de padure. Inculpatul a sustinut ca documentele pe care Politia Odobesti le-a gasit la el acasa, si care ar fi trebuit sa stea la Primarie, a uitat sa le duca la institutia pe care o conducea. "Eram bolnav in acea perioada si chiar am fost internat. De aceea am uitat sa duc actele la Primarie", a spus edilul. Acesta a adaugat ca nu a fost instruit in legatura cu atributiunile pe care le avea in cadrul comisiei de fond funciar pe care o conducea. Sararu a negat ca i-ar fi impus Loricai Popescu, agent agricol, sa faca mentiuni false in registrul agricol. "Puteam sa le fac eu, ce sens avea sa apelez la ea?", s-a intrebat edilul suspendat, de parca instigarea la fals s-ar pedepsi la fel ca si falsul.


Copu: "M-am inteles cu Sararu si Nastase"


Urmatorul audiat a fost inculpatul Ion Copu, satean din Mera, care a recunoscut faptul ca a avut o intelegere cu primarul Sararu si cu viceprimarul Constantin Nastase. "Cei doi m-au chemat sa-mi spuna ca as avea de primit 10 hectare de padure si ca le pot primi daca accept sa dau 5 hectare vicelui Nastase. Asa am si facut, dar pe cele 5 hectare nu am luat nici un ban, desi am fost la notariat si am perfectat un act de vinzare-cumparare. Nastase a avut ideea cu cele 5 hectare, el propunindu-mi combinatia", a explicat Ion Copu. A urmat la audieri alt inculpat, Valentin Ursu din comuna Brosteni. Acesta s-a facut greu inteles in fata instantei, reusind, totusi, sa explice ca la Politie a fost ... pacalit de anchetatori: "M-au luat tare, in loc sa ma ia frumos si m-am speriat. De aceea am declarat ceea ce am declarat acolo. Au scoala in ei politistii!", a spus Ursu in amuzamentul asistentei. Ursu a recunoscut ca i-a vindut 7 hectare din cele 10 retrocedate lui Alin Sararu, fiul primarului din comuna Mera. "Am luat 350 de milioane de lei vechi in urma tranzactiei", a incheiat Valentin Ursu.


Au uitat de insulina


Agentul agricol Lorica Popescu a avut probleme cu emotiile in fata judecatoarei, gasindu-si cu greu cuvintele in calitate de martor. Pina la urma, a spus ca primarul a obligat-o sa treaca in registre o cerere de retrocedare ca fiind intocmita in urma cu mai multi ani, totul prin folosirea aceluiasi numar de inregistrare. "Cred ca primarul Sararu m-ar fi dat afara din Primarie daca nu faceam cum spunea el. M-a amenintat cu alte ocazii si de aceea am acceptat sa fac ce zice", a precizat Lorica Popescu. Aceasta a adaugat ca si in anul 1998 a fost pusa de Sararu sa completeze date intr-un registru, moment in care inculpatul arestat i-a spus ca minte: "La acea data eram suspendat, vezi ca nu e adevarat ce spui, mincinoaso!?". In jurul orelor 14.45 Sararu a anuntat instanta ca la 13.30 ar fi trebuit sa-i fie facuta doza de insulina. Judecatoarea Mandica Badiu a vrut sa suspende sedinta, insa Gheorghe Sararu a cerut sa se continue audierea martorilor prezenti, pe raspunderea lui. Totusi, medicul de la Penitenciar a venit la Judecatorie pentru a-i face injectia cu insulina, lucru care s-a si intimplat. Inainte de audieri, Sararu a formulat iarasi o cerere de liberare provizorie sub control judiciar, care i-a fost respinsa. In dosar, lui Sararu si celorlalti inculpati li se imputa un prejudiciu de 300.000 de lei. Sararu a fost reprezentat de avocatul Ion Bratu, Ion Copu de Marcel Soare, iar Valentin Ursu de Valeriu Parpauta. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.