Ultima oră

ENET-ul s-ar putea sa dea drumul la caldura

Iulia Crețu
12 oct 2007 650 vizualizări
Temperaturile anuntate pentru acest sfirsit de saptamina de pina la -2 grade Celsius s-ar putea sa aduca incalzirea caloriferelor u reprezentantii ENET spun ca momentan s-ar putea furniza caldura numai noaptea

Iarna isi cam anunta venirea. Meteorologii prognozeaza pentru acest sfirsit de saptamina temperaturi sub zero grade, sub media normala pentru aceasta perioada cu 8 si pina la 10 grade Celsius. In cazul in care frigul se instaleaza si in Focsani, societatea locala de producere si furnizare a agentului termic, ENET SA Focsani anunta ca va incepe sa dea drumul la caldura. Acest aspect ii sperie, dar ii si bucura pe oraseni, parte pentru ca vor plati facturi mai mari, dar si pentru ca nu vor mai tremura seara in dormitor. "Avind in vedere prognoza meteo pe urmatoarea perioada, SC ENET SA comunica populatiei municipiului ca pina luni este posibil sa fie intrunite conditiile de pornire a incalzirii (temperatura medie nocturna in intervalul orar 18.00-6.00 sa fie sub 10 grade Celsius). Atentionam proprietarii de apartamente si administratorii de bloc sa-si verifice inca o data instalatia interioara pentru a nu aparea situatii deosebite in alimentarea cu energie termica", se arata intr-un comunicat de presa al SC ENET SA Focsani. Directorul ENET, Valter Popescu spune ca a avut discutii cu primarul Decebal Bacinschi si s-a convenit ca, in cazul in care temperaturile se mentin sub 10 grade Celsius noaptea, sa se dea drumul instalatiilor de incalzire. In noaptea de miercuri spre joi s-au inregistrat in Focsani 10,6 grade Celsius.


Discutii cu Distrigaz pentru capacitate maxima la gaze


SC ENET SA se afla in acest moment in discutii cu reprezentantii Distrigaz SUD Bucuresti, societatea furnizoare de combustibil sub forma de gaze naturale, pentru revenirea la capacitate maxima. Robinetul a fost inchis pe jumatate in aceasta toamna din cauza datoriilor destul de mari inregistrate de centrala municipiului la gaze. Pentru a face fata in bune conditii unei ierni friguroase, ENET trebuie sa functioneze la capacitate optima. Intre timp, datoriile centralei termice a orasului au scazut, facindu-se plati consistente si de la bugetul local, dar si prin rectificari bugetare. "Instalatiile noastre sint pregatite. Este posibil chiar de duminica sa dam drumul la caldura, dar numai noaptea, pentru ca nu este inca foarte frig si pentru a nu ingreuna facturile cetatenilor. Cei de la Distrigaz inca nu au reluat furnizarea la capacitate maxima, dar avem semnale ca vor reveni. Si-au manifestat dorinta de a veni la o intilnire cu noi pentru reluarea furnizarii de gaze", ne-a declarat ing. Valter Popescu, directorul SC ENET SA Focsani. In acest moment ENET SA mai are de lucrat la modernizarea a trei puncte termice, doua la SUD, PT 14 si PT 69 si unul la Gara, PT 17. Pina la instalarea sezonului rece, cetatenii racordati la sistemul centralizat de incalzire sint sfatuiti sa-si repare sau sa-si verifice instalatiile sanitare din interiorul apartamentelor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.