Ultima oră

Barbatii depasesc viteza mai des decit femeile

Dan Chiriac
12 oct 2007 551 vizualizări
Cele mai multe amenzi date de catre politistii rutieri de la inceputul acestui an au fost pentru cei care au calcat prea tare pe pedala de acceleratie.

Depasirea vitezei si nepurtarea centurii sint contraventiile cele mai des intilnite

Statisticile efectuate de Inspectoratul General al Politiei Romane arata ca in primele noua luni ale anului 2007, politistii rutieri au aplicat cele mai multe sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteza. Astfel, au fost constatate 305.578 de cazuri de depasire cu 10-20 de km/h a vitezei maxime admise. Pe locul secund in topul abaterilor de la normele rutiere, cu 242.588 de sanctiuni contraventionale aplicate, se afla nerespectarea obligatiei conducatorului de autovehicul si a pasagerilor de a purta, in timpul deplasarii pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranta omologate. Pe al treilea loc se situeaza, din nou, nerespectarea regimului legal de viteza, de aceasta data cu 21-30 de km/h, fiind inregistrate 174.447 de asemenea cazuri. în prima si a doua situatie, sanctiunea consta in 2 sau 3 puncte-amenda, respectiv 39-78 lei si 2 puncte de penalizare, iar in a treia se aplica 4 sau 5 puncte-amenda, respectiv 156-197 lei si 3 puncte de penalizare. De la inceputul acestui an, pe soselele din tara 18.485 de conducatori auto au ramas fara permise de conducere dupa ce au depasit cu peste 50 km/h viteza regulamentara. Acestia au platit si o amenda cuprinsa intre 9 si 20 de puncte amenda. Barbatii sint predispusi sa apese mai mult decit permite legea pedala de acceleratie, fata de femei, potrivit statisticilor. Astfel, au fost surprinsi de radare depasind viteza legala 547.201 barbati si 56.697 de femei. (Dan CHIRIAC)


Soferi fara centura, opriti in trafic


Ieri, timp de doua ore, mai multe echipaje din cadrul Politiei Rutiere au organizat o actiune care a vizat portul centurii de siguranta. Soferii care au colindat ieri strazile orasului fara centura de siguranta au avut "ghinionul" sa se intilneasca cu politistii pe bulevardele Unirii, Garii si Marasesti. Dupa ce initial au stat in zona Garii, unde foarte putini soferi au fost depistati fara centura, politistii s-au mutat pe bulevardul Marasesti, acolo unde traficul este mai intens. Rezultatele s-au vazut imediat, in plasa politistilor cazind mai multi soferi care nu au vrut sau au uitat sa-si puna centura. Celalalt echipaj aflat in misiune a tranzitat Bulevardul Unirii, politistii depistind destui soferi fara centura. In cadrul actiunii au

fost aplicate sute de sanctiuni. Potrivit Codului Rutier persoanele care nu poarta centura de siguranta pot primi amenzi cuprinse intre 39 si 78 lei si puncte de penalizare. Politistii spun ca, potrivit unor statistici, simpla prindere a centurii de siguranta mareste sansa de supravietuire cu 70% in cazul unui accident. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.