Ultima oră

Un mulatru face reclama crizantemelor romanesti

Iulia Crețu
12 oct 2007 1880 vizualizări
Focsanenii pasionati de mult verde in case sint asteptati sa viziteze standurile cu flori de la Salonul Crizantemei u vedetele acestei expozitii se vind cel mai bine, la preturi de 20-24 RON u printre cei care vind flori se numara si un moldovean mulatru care poarta noroc standului sau

Trecind dimineata spre serviciu in centrul orasului te opresti invariabil in dreptul Salii Polivalente. Motivul este unul cit se poate de simplu si delicat. Pata de culoare adusa de editia a IV-a a Salonului Crizantemei, manifestare organizata de Galeriile de Arta Hidalgo in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport. Sute de ghivece cu flori autohtone, crizanteme, dar si cele mai inedite aparitii in domeniu precum plantele insectivore sau cele mediteraneene aduna numerosi clienti, toti impresionati si convinsi inainte de a vedea preturile ca merita sa achizitioneze un copacel de azalee, orhidee sau o tufa impresionanta de crizanteme pentru veranda noii case.

Expozitia din acest sezon este pe gusturile si pentru buzunarele fiecaruia. Ineditul il reprezinta unul dintre vinzatori, un mulatru zimbaret care atrage clientii prin aerul sau ceva mai exotic. Si, pentru ca ironia soartei sa fie si mai pregnanta, el nu-ti vinde copacei din zone calde ci crizanteme romanesti. Precum cele ingrijite de bunica la tara, in fata casei. Ghivecele cele mai mari si la preturile cele mai avantajoase le gasesti la standul sau, Tineri Gospodari din Iasi, o firma deschisa de un american. Si cum poti refuza un mulatru cu accent moldovenesc, de la mama lui, din inima Moldovei lui Stefan. "Am venit cu doua masini de crizanteme. Daca se vind, mai aducem. Anul trecut am vindut la Focsani 4-5 masini. Este o afacere care merge foarte bine, in trei saptamini am vindut 6.000 de flori prin distribuirea lor printr-o retea mare de magazine. In general florile se vind bine, iar la crizanteme se vinde foarte bine", ne-a spus Christophe Sikita Ndanga, de la Tineri Gospodari. Colegul sau de stand declara ca amicul Christophe atrage multi clienti prin aerul sau exotic. "Este o pata de culoare si atrage clientii", ne-a spus colegul lui. Christophe s-a nascut in Romania, la Iasi. Mama sa este romanca, iar tatal din Republica Central Africana.


Asezonati salata cu ierburi aromatice de la salon


Salonul Crizantemei aduce la Focsani nu numai flori ornamentale, dar si plante care pot fi folosite foarte bine in preparatele de la bucatarie. Maslini, rodii si busuioc, acestea sint noutatile expozitiei. Le puteti creste in balcon la apartament sau, daca beneficiati de ceva mai mult spatiu la casa, le puteti planta in gradina. Cu siguranta pastele sau salatele vor fi mai aromate cu putin busuioc crescut in ghiveci. Si astfel, va obisnuiti si cu un stil de viata ceva mai sanatos, bazat pe produse mediteraneene. "Noutatile noastre sint maslinii, rodiile si busuiocul alimentar. In special maslinii si rodiile pot fi crescute in apartament, rodia merge si in gradina, la fel si busuiocul, dar pot fi tinute si pe balcon. Maslinii costa 69 RON, rodia 49 RON, iar busuiocul 39 RON", ne-a declarat si Violeta Preda, reprezentanta standului Violeta Star din Bucuresti. Printre cei care au ales sa aduca flori pentru focsaneni, uneori mai preocupati de frigider decit de infrumusetarea locuintelor, se numara si fostul deputat PSD Catalin Popescu, membru in Biroul Politic al Partidului National Liberal Vrancea, prin firma sa, Ilimar Garden. Acesta isi dezvolta afacerea cu flori la serele de la intrarea in oras dinspre Bolotesti. Salonul Crizantemelor este deschis publicului larg pina duminica aceasta. (Iulia CRETU)



Sera de la bloc va costa...


crizanteme - 20 RON

bangainvillea - 49 RON

azalee - 44 RON

copacei tuia - 120-360 RON

orhidee - 20 RON

bambus - 10 RON

craciunite - 15 RON

trandafiri - 15 RON

yucca - 35 RON

maslin - 69 RON

magnolie - 22 RON

rodie - 49 RON

busuioc - 39 RON

plante insectivore - 59 RON

ornamente, pina la 39 RON

ingrasamint - 12 RON


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.