Ultima oră

Tirurile darima podurile, iar Politia se face ca nu vede

Valentin Muscă
11 oct 2007 929 vizualizări
Podul de pe DN 2M este doar un exemplu al modului in care tirurile care exploateaza padurile Vrancei distrug podurile

Aceasta nu este o stire, ci un lucru banal, pe care-l puteti observa ceas de ceas, pe zeci de poduri din cele peste 200 de constructii care leaga malurile vrincene. In acest material nu vom cita responsabilii, pentru ca oricum vor da raspunsuri de complezenta, ci vom da doar un exemplu, prin care vrem sa aratam ca podurile se gasesc intr-o stare de uzura avansata. Indicatoarele interzic accesul tirurilor mai grele de 20 tone, insa Politia oprita la doi pasi priveste cum tirurile intra pe pod. In acest caz se afla podul strategic de pe DN2 M, care leaga Odobestii de cele cinci comune de pe Valea Milcovului. Zdruncinat serios la inundatiile din iulie 2005, cind circulatia a fost deviata pentru citeva zile, podul de pe DN 2M, care asigura legatura cu orasul Odobesti a peste zece mii de locuitori este in pericol sa cada, daca nu se iau masuri urgente. Acum doi ani, responsabilii de la Sectia de Drumuri Nationale, care se ocupa de intretinerea acestui pod, ne-au confirmat acest lucru. Ca urmare, au asezat la intrarea pe pod un indicator care restrictioneaza circulatia autovehicolelor mai mari de 20 tone. In practica de toate zilele slujbasii comisarului sef Viorel Serbanoiu se plimba linistiti cu masinutele Politiei Rurale sau a celei Rutiere pe linga tirurile care intr-o zi se vor prabusi cu podul in apele Milcovului, dar nu indraznesc sa le arate celor in cauza indicatorul. Vreti sa stiti de ce? Mergeti noaptea tirziu la restaurantele de linga pod, aflate pe malul drept al Milcovului, si vedeti ce masini ale Politiei sint stationate si veti pricepe ca tirurile cu lemne vor tranzita podul fara dureri de cap in continuare. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.