Ultima oră

Prefectura ataca in instanta Afacerea Caprioara

Mihai Boicu
9 oct 2007 600 vizualizări
Primaria Focsani a incercat sa amine iar reanalizarea hotaririi prin care CJ a luat terenul de sub Hotelul Caprioara

Prefectul Dragos Mircea ne-a declarat ca in aceasta saptamina Institutia Prefectului va declara nelegala Hotarirea nr. 381/2006 a Consiliului Local Focsani, prin care Consiliul Judetean a intrat in folosinta gratuita a terenului de sub Hotelul Caprioara din Cringul Petresti. Saptamina trecuta, Prefectura a cerut CL reanalizarea acestei hotariri la prima intilnire a consilierilor locali, lucru care nu s-a intimplat la sedinta care a avut loc vineri. "Le-am atras atentia, insa au spus «nu», ca vor sa o puna pe ordinea de zi a sedintei din 30 octombrie. Este o cacealma, pentru ca vor sa treaca termenul in care poate fi atacata hotarirea", a spus Dragos Mircea. Prefectura va ataca apoi in instanta aceasta hotarire pentru a obtine anularea ei. Consilierii au votat pe 21 decembrie 2006 ca Primaria sa se asocieze cu CJ Vrancea pentru terenul de sub Caprioara si nu sa-l dea in folosinta gratuita asa cum propusese municipalitatea. Cum insa in hotarirea adoptata au fost trecute ambele forme, Prefectura a cerut reanalizarea ei, iar consilierii sa se hotarasca asupra modalitatii prin care da terenul CJ. Primaria a informat Prefectura in fiecare luna, pina in aprilie, ca hotarirea va fi reanalizata la viitoarea sedinta, dupa care nu s-a mai intimplat nimic. Intre timp, Consiliul Judetean a luat in folosinta gratuita terenul, ca si cum hotarirea a fost legala, iar incheierea contractului de vinzare - cumparare a Hotelului Caprioara a fost posibila si in baza acestei hotariri. Toata aceasta "increngatura" juridica a iesit la iveala dupa ce CJ a incercat sa treaca Hotelul Caprioara din domeniul privat in domeniul public al judetului, iar cotidianul nostru a relatat despre pasivitatea suspecta a Prefecturii Vrancea, care astepta linistita trecerea termenului in care putea sa mai atace hotarirea CL Focsani. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.