Ultima oră

Un tinar a incercat sa se sinucida cu mercur

Cristina Palade
9 oct 2007 1611 vizualizări
Odobesteanul a procurat substanta interzisa din Danemarca unde a lucrat u tinarul a fost dus in stare grava la spital si ar putea face si puscarie pentru modul in care a obtinut mercurul

Un tinar de 22 de ani din orasul Odobesti a incercat sa se sinucida duminica seara si a baut o cantitate necunoscuta de mercur, cunoscut popular sub numele de "argint viu". Sorin Dragu a fost gasit la timp de familie si dus imediat, in stare grava, la Spitalul Judetean "Sf. Pantelimon" Focsani. In urma consultarilor, tinarul a fost internat la sectia de psihiatrie dat fiind ca dadea semne clare de depresie. "Ieri seara, politistii din Odobesti au fost sesizati despre faptul ca Sorin Dragu, 22 ani, din localitate, a inghitit voluntar o substanta otravitoare si a fost transportat la spital. In urma verificarilor s-a constatat ca acesta a inghitit mercur, substanta pe care a procurat-o cind a fost la munca in Danemarca", ne-a declarat comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IPJ Vrancea. Potrivit medicilor de specialitate, ingerarea unei cantitati mai mari din aceasta substanta duce la distrugerea celor mai importante organe din corp. "Noi nu am mai avut intoxicatii cu mercur, cu orice alt fel de substante, dar cu mercur nu, deoarece este o substanta foarte greu de procurat. Daca, totusi, este ingerata o cantitate mai mare decit continutul unui termometru, in primul rind mercurul distruge rinichiul si ficatul, apoi este atacat tubul digestiv", ne-a declarat dr. Mihail Cirstea, seful Sectiei de Anestezie Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Judetean. Cercetarile au fost preluate de politistii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, care vor cerceta imprejurarile in care tinarul a procurat mercurul, substanta care este interzisa la detinere. Potrivit acestora, detinerea si traficul cu mercur se pedepseste cu inchisoare. De altfel, recent, Parlamentul European a aprobat directiva care interzice detinerea si folosirea termometrelor si a altor instrumente medicale care contin mercur, pentru a preveni efectele nocive asupra sanatatii si mediului inconjurator. Directiva europeana acorda un termen de 18 luni pentru tarile membre UE sa retraga de pe piata termometrele sanitare si de masurare a temperaturii atmosferice, manometrele si sfigomanometrele "" aparate care masoara tensiunea arteriala - si care contin mercur. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.