Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
8 oct 2007 612 vizualizări
Focsaniul are nevoie de 25 de midibuze

Ca sa acopere necesarul de masini pentru asigurarea unui transport civilizat in municipiul Focsani, SC Transport Public SA ar avea nevoie de 25 de midibuze. Cel putin asa sustine directorul firmei de transport urban, Ion Diaconu, care ar dori sa renunte la autobuzele articulate, vechi si neecologice. "La orele de virf, cum sint cele de dimineata si cele la iesirea din schimburi, introducem in traseu cite doua autobuze articulate pentru a face fata aglomeratiei. Daca am avea bani, am cumpara mai multe midibuze

care sint mai bune si mai ieftine totusi decit autobuzele care ajung la 170 -180 de mii de euro bucata", a precizat Ion Diaconu. Parcul auto al unitatii de transport in comun dispune la ora actuala de 7 midibuze si 18 microbuze, achizitionate in leasing. Valoarea de achizitie a unui midibuz a fost de 60.000 de euro. (D. G.)


Comuna Vinatori se racordeaza la gaze


Satenii din Vinatori vor putea gati in curind la aragaz racordat la sistemul de gaz metan. Primaria a semnat avizul de incepere a schimbarii conductelor existente cu unele mai mari, pentru o presiune mai puternica. In prezent, muncitorii lucreaza la inlocuirea tevilor pentru gaz pe portiunea cuprinsa de la rondul de la iesirea din Focsani si pina la statia de autobuz de la Petresti. Primarul spune ca in citiva ani spera sa reduca diferentele intre Focsani si Vinatori, astfel incit viata la tara sa fie la fel de confortabila ca la oras. "Lumea de la noi isi doreste sa se racordeze la sistemul de gaze. Avem un proiect la Directia de Achizitii Publice de la Ministerul Economiei, avem avizul celor de la Distrigaz Galati. Asteptam licitatia, sa se ia dosarul nostru si sa putem incepe lucrarea", ne-a declarat primarul Gheorghe Macovei. (I. C.)


Aburii lui Bachus dauneaza grav sanatatii


Deoarece in aceasta perioada tulburelul da in clocot, politistii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere si doctorii de la Serviciulul de Ambulanta ii avertizeaza pe «musterii» lui Bachus sa aiba grija la cantitatile de vin consumate. "Ne sperie foarte mult perioada aceasta, deoarece se pot intimpla foarte multe lucruri. Pot fi intoxicatii cu monoxid de carbon cind oamenii coboara in pivnita sau in beci pentru a verifica starea butoaielor. De asemenea, ii rugam sa fie cumpatati in consumul de bauturi alcoolice", ne-a declarat dr. Danut Ceamburu, directorul Serviciului de Ambulanta. Si politistii lanseaza un apel catre toti vinzatorii de struguri care comercializeaza recolta pe marginea E85. "Comerciantilor li s-a atras atentia ca este un pericol foarte mare sa desfasoare activitatile comerciale in zona E85, deoarece clientii opresc autovehiculele pe spatiul carosabil sau efectueaza manevre de intoarcere si se pot produce accidente", a declarat subcomisarul Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.