Ultima oră

Duta a incercat sa faca instructie cu Oprisan

Cristi Irimia
6 oct 2007 1083 vizualizări
Cind baronul se aseza, judecatoarea ii impunea sa se ridice u toti cei din sala il implorau pe Liviu Rusu sa vorbeasca mai tare

Al 13-lea termen din "Dosarul coruptiei", desfasurat in urma cu doua zile, a avut parte de momente tensionate, hazlii, dar si penibile. Asa cum era de asteptat, Oprisan nu s-a putut abtine sa nu incalce o parte din regulile procedurale, ca doar este "seful provinciei europene Vrancea". In timp ce se discutau chestiuni importante din dosar, baronul si-a facut timp sa mingiie un ziarist pe cap (n. r. - corespondentul Rompres in Vrancea), incercind sa para amical, dar si sa comenteze atunci cind nu avea dreptul sa intervina in cadrul discutiilor. Pentru ca "tensiunea" procesului era mare, Oprisan n-a mai rezistat in sala la un moment dat si a parasit incaperea fara aprobarea instantei, revenind dupa aproximativ opt minute. Inainte de acest moment, presedintele CJ s-a asezat pe banca desi regula spune ca inculpatii care nu au probleme de sanatate trebuie sa stea in picioare. "Ridicati-va!", i-a spus imperativ judecatoarea Luminita Duta, Oprisan conformindu-se pe moment. De altfel, Duta a incercat sa-l tina in friu pe "zburdalnicul" sef al PSD Vrancea, nelinistit la multe din termenele dosarului in care este acuzat, alaturi de alti cinci fosti functionari din CJ, de prejudicierea bugetului cu opt milioane de lei. Oprisan nu se afla la primele iesiri de acest gen in acest dosar, la termenele anterioare avind mereu de comentat fie la adresa procurorilor DNA (n. r. - "Sint niste fraieri!"), sau cu privire la unii jurnalisti (n. r. - "Sa vii sa-ti dau hasis!"). Judecatoarea Duta a incercat sa-l tina in friu pe baron, reusind acest lucru cu greutate. In plus, Luminita Duta a avut probleme si cu avocatul lui Oprisan, Alexandru Balan, pe care l-a acuzat ca sfideaza instanta, fie prin comentarii nepotrivite, fie prin faptul ca-i soptea presedintelui CJ ce sa raspunda la unele intrebari.


Spectacol penibil la audierea lui Rusu


Un adevarat show a urmat cind a inceput audierea lui Liviu Rusu, fost sef serviciu Drumuri si Poduri din cadrul CJ. Neavind o voce puternica, Rusu nu era auzit de cei din sala, iar uneori nici de procurorul DNA Gabriela Popa. Rugat insistent sa vorbeasca mai tare, Liviu Rusu a mai ridicat putin tonul, insa fara a multumi asistenta. Avocatul Balan a parasit sala, in semn de protest, aparatorul George Moloman s-a repozitionat in sala, in vreme ce insusi avocatul lui Rusu a protestat fata de situatie: "Aduceti microfoane sa auzim. Este inadmisibil ce se intimpla. Nu aud ce zice clientul meu". Judecatoarea Duta a apucat sa spuna la un moment dat ca Liviu Rusu poate merge mai in spatele salii, insa pina la urma toti s-au consolat cu ideea ca trebuie sa-si ciuleasca urechile cit mai bine. Altfel, doar puteau intui ce spunea Rusu.

La finalul procesului, inculpatii au "cazut" pe capete in momentul in care trebuiau sa dea declaratii. Valeriu Iacob, sprijinit de un perete, a spus ca sanatatea nu-i permite, Mircea Diaconu, vice al CJ-ului, a invocat acelasi lucru, rezemat de caloriferul din sala, iar Valeria Teodorescu si Ion Costeanu au profitat de lipsa avocatului Marian Tudor. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.