Ultima oră

Instructor auto, spinzurat in propria garsoniera

Dan Chiriac
5 oct 2007 3551 vizualizări
Dan Rentea, fost instructor la Scoala "Melinteanu" s-a sinucis ieri noapte u sotia si fiica l-au gasit mort ieri dimineata u nimeni nu-si explica gestul celui care facea parte din clubul motociclistilor Road Eagles

Instructorul auto Daniel Rentea, membru al clubului motociclistilor Road Eagles, s-a sinucis ieri dimineata, in conditii necunoscute. Nimeni nu-si poate explica gestul barbatului de 36 ani, in conditiile in care in ziua si seara precedenta acesta se comportase aparent normal. Daniel Rentea si-a desfasurat normal orele la scoala de soferi, iar seara a avut o ultima discutie cu fiica sa Alina, care insa nu prevedea tragedia.


Tragedia a fost descoperita de sotia sa, Daniela, care imediat a anuntat Politia. Aceasta a dormit impreuna cu fata sa in apartamentul familei de la etajul patru al blocului de pe strada Garofei din Marasesti, in timp ce barbatul sau a ales sa se odihneasca si ulterior sa se sinucida in garsoniera pe care familia Rentea o detinea la parterul aceluiasi bloc. Alina, fiica sotilor Rentea, a fost ultima persoana care a discutat cu tatal sau inainte ca acesta sa aleaga sa-si puna capat zilelor. "Am vorbit cu el si mi-a promis ca la vara mergem in Germania sa-mi cumpere o motocicleta, ca sa o am cind o sa implinesc 18 ani. Mi-a cerut sa nu-l dezamagesc si sa invat bine. Apoi, eu am ramas cu mama in apartamentul de la etajul patru, iar el a coborit in garsoniera. Totul s-a petrecut in dormitor, unde l-a gasit mama spinzurat. Nu era bolnav, nu s-a plins niciodata ca-l doare ceva. Sintem socati pentru ca nu stiu ce l-a determinat sa faca asa ceva, mai ales ca nu stiu sa fi avut motive. Avea masina sa pe care facea orele de conducere, iar visul sau era sa aiba propria scoala de soferi", ne-a povestit Alina, care era sustinuta de rude. Daniel Rentea era membru al unuia dintre cele doua cluburi de motociclisti din oras, "Road Eagles" ("Vulturii Soselei"), condus de omul de afaceri liberal Catalin Busca. Ieri dimineata, familia Rentea a pus doliu la masina pe care Dan facea orele de conducere cu elevii sai. Miine, acesta trebuia sa mearga impreuna cu mai multi cursanti la examenul cu Politia.


Zi obisnuita inainte de tragedie


Daniel Rentea, in virsta de 36 de ani, era instructor auto de mai multi ani si a lucrat pina acum o luna de zile la Scoala de Soferi "Melinteanu" din Focsani, unde a venit prin transfer de la Scoala "ALG". In urma cu 30 de zile, acesta si-a depus actele pentru a deveni persoana fizica autorizata care sa-si desfasoare activitatea auto pe cont propriu. Visul sau, care nu se va mai realiza niciodata, era sa aiba propria scoala de soferi. "Nimeni nu se astepta la asa ceva din partea lui. Miercuri seara era in poligon cu niste elevi si cu motocicleta. A stat la scoala normal, pina la sapte seara si nimic nu prevedea ce urma sa se intimple. Chiar eu am vorbit cu el dupa-amiaza si nu mi s-a parut a avea probleme. Dimineata avea ore si cursantul care trebuia sa fie luat de Dan de acasa a sunat pe telefonul sau sa-l intrebe de ce intirzie. I-a raspuns fata lui, care i-a spus ce s-a intimplat cu tatal ei. Este o mare tragedie, chiar ma gindesc ca acum citeva zile am fost cu toti instructorii la iarba verde si acum Dan nu mai este", a spus Cornel Melinteanu, patronul Scolii de Soferi Melinteanu. Toti cei care l-au cunoscut vorbesc doar la superlativ despe Dan Rentea, spunind ca a fost un profesionist desavirsit, un om plin de viata si saritor la nevoie. Acesta a nu a lasat nici un bilet de adio prin care sa-si motiveze gestul. Colegii lui Daniel se gindesc ca acesta a ales sa moara si din cauza unor discutii contradictorii in familie care ar fi avut loc in ultima perioada. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Andreea, acum 3562 zile, 23 ore, 50 minute, 56 secunde
Tragic. Nu doresc nimanui sa treaca prin asa ceva. Odihneste-te in pace.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.