Ultima oră

Judecatoria Panciu isi monteaza camere video

Cristi Irimia
5 oct 2007 1418 vizualizări
Conducerea instantei pancene este foarte aproape de finalizarea proiectului privind montarea de camere video de supraveghere in incinta judecatoriei.

Actiunea vrea sa descurajeze eventualele "combinatii" cu dosarele din arhiva

Sint vizate, in principal, camerele de arhiva, dar si alte incaperi. Masura face parte din strategia privind descurajarea actelor ilicite ale justitiabililor, personalului propriu si altor persoane care ar fi tentate sa faca lucruri necurate atunci cind sint in posesia unor dosare. Chiar si prin aceasta modernizare in materie de dotari, sediul Judecatoriei Panciu ramine unul necorespunzator cerintelor unei instante care se respecta. Acest lucru a fost afirmat chiar de catre presedintele cu delegatie al instantei, magistratul Vergile Stratulat. "Sintem departe de ceea ce am dori sa avem ca instanta. Functionam intr-un spatiu impropriu, cu incaperi care nu se preteaza activitatii noastre. Insa nu avem ce face si lucram in aceste conditii. Prin comparatie, pot sa va spun ca Judecatoria Liesti, din Galati, detine un spatiu de exceptie, pretabil activitatii specifice magistratilor", a spus Vergile Stratulat. Acesta a adaugat ca la capitolul «grefieri» instanta pe care o conduce sta bine, cu schema de personal completa, insa exista un magistrat in minus dupa transferul judecatoarei Anisoara Topor la Focsani. In acest moment, la Panciu activeaza patru magistrati: Vergile Stratulat, Mihai Florin Stoica, Costica Ilie si Niculina Stoiciu. In vara anului viitor, va ajunge la Panciu un absolvent al Institutului National al Magistraturii, pentru completarea schemei. Revenind la grefieri, acestia sint condusi acum de Anda Daniela Duna, care a promovat examenul sustinut pentru accederea in functia de grefier sef. Duna a preluat locul lasat liber la 1 septembrie de grefiera Aurelia Enache, care s-a pensionat. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.