Ultima oră

SGA reface stricaciunile de la inundatii

Camelia Stănilă
3 oct 2007 578 vizualizări
Pina la sosirea banilor pentru lucrarile de investitii care au studii de fezabilitate inca de la sfirsitul anului trecut, Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea a inceput sa refaca stricaciunile de la inundatii cu fonduri proprii, din capitolul bugetar "prevenirea si combaterea inundatiilor".

In ultima saptamina a lunii septembrie, cele 5 formatii de lucru ale SGA au lucrat la completarea terasamentelor si intretinerea digurilor de pe Rimnicu Sarat, la Maicanesti. Din aceasta saptamina se lucreaza si la decolmatari in zona Lespezi- Homocea, pe o suprafata de 4 km pe piriul Polocin. Tot din surse proprii, SGA efectueaza reperatii pe piriul Zabrauti, in zona Padureni. "Acolo exista un tronson regularizat, dar lucrarea a fost avariata la inundatiile din 11 august 2006. Dalele de beton au fost practic smulse, iar acum facem reparatii. Lucrarile se fac cu Sibarex, avind in vedere ca noi avem doar 5 formatii de lucru, cu 8-9 muncitori. Sintem angrenati in lucrari vechi, cu un grad ridicat de uzura, astfel ca uneori trebuie sa apelam si la terti. Licitatiile pentru astfel de lucrari se fac la nivelul Directiei Apelor «Siret»- Bacau", a precizat Dumitru Diaconescu, directorul SGA Vrancea. Potrivit acestuia, lucrari de consolidare pe malul sting al Micovului se fac si la Mera- Vulcaneasa, unde de altfel se realizeaza si o punte peste riu, cu ajutorul primariei, punte pe care localnicii o solicitasera de mult. Pe de alta parte, consolidarile pe ambele maluri ale riului Putna, la Chiojdeni- Tulburea, aval de Vidra, s-au finalizat. Si aici au fost reparate lucrarile de aparare existente. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.