Ultima oră

Viata la tara in municipiul Focsani

Iulia Crețu
1 oct 2007 1317 vizualizări
Locuitorii de pe strada Petre Liciu asteapta de ani buni sa intre si ei in atentia autoritatilor, macar cu o masina de asfalt

Cu toate ca municipalitatea se lauda ca in maximum doi ani in Focsani va fi pe strada ca in palma, mai e mult de lucrat pentru ca municipiul nostru sa arate ca un oras european. Chiar daca principalele bulevarde si strazi au fost excavate si reasfaltate, la periferia Focsaniului inca te mai umpli de noroi sau de balega pe pantofi cind iesi la poarta sa duci gunoiul. Strada Petre Liciu poate fi o adevarata aventura in cazul in care alegi sa umbli pe ea dupa ploaie. Mersul duminica dimineata la Biserica te poate umple de mil pe pantofii cei noi, dindu-ti impresia ca stai undeva la tara, iar nu intr-un oras infratit cu Olanda. Parca ti-e si rusine sa te duci in casa Domnului murdar si la propriu si la figurat ca sa te rogi pentru spalarea de pacate. Cetatenii care stau aici sint nemultumiti ca strazile principale sint asfaltate si reasfaltate la fiecare campanie electorala, iar de ei se uita constant. Poate votul lor nu este la fel de important... "Asa am cunoscut Focsaniul, mai exact strada Petre Liciu pe care locuitorii urbei isi duc mortii la cimitir sau merg sa se roage la biserica «Sf. Dumitru» din cartierul Bahne, printre gropi (cratere), prin noroi, ca acum cel putin 100 de ani", ne-a scris Andrei Vrinceanu, pe adresa de mail a redactiei. Si pina cind masina de turnat asfalt va ajunge la capatul Focsaniului, pe strada al carei nume deja l-ati uitat citind acest articol, va reamintim, totusi, Petre Liciu, municipalitatea se lauda ca a reparat 25 de strazi si 3 bulevarde. "Acum am terminat lucrarile pe strazile Borzesti, Avintului, Contemporanului, Sion, Ovidenie, Cring, Fratiei, Petre Stefu, Cetatea Craciuna si Predeal. In citeva zile incheiem procesele verbale de receptie pentru cei care au lucrat la aceste strazi. In cel mai scurt timp urmeaza sa fie trasate, sa fie montate semne de circulatie si amplasat mobilierul urban", a declarat primarul Decebal Bacinschi la ultima intilnire cu jurnalistii. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.