Ultima oră

Zona centrala ar putea deveni alee pietonala

Iulia Crețu
29 sep 2007 768 vizualizări
Recalificarea urbana a centrului orasului ar putea insemna si inchiderea circulatiei pe tronsonul Federal Coop-Restaurantul "Central" si transformarea in alee pietonala

Primarul Decebal Bacinschi a declarat intr-o conferinta de presa ca la finele acestui an ar putea incepe procesul de reabilitate a centrului orasului, care cuprinde Piata Unirii si Gradina Publica. Ministerul Lucrarilor Publice a dat anuntul pentru organizarea licitatiei, firmele interesate de refacerea zonei centrale trebuind sa depuna documentatia pina pe 18 octombrie. Deschiderea ofertelor se va face pe 24 octombrie, ora 14.00, si, in cazul in care nu sint contestatii, lucrarile pot demara in luna noiembrie. Pentru a putea participa la licitatie, acestea trebuie sa aiba o garantie bancara de 75.000 de euro. Proiectul de recalificare urbana va fi finantat cu bani europeni, prin programul Phare 2006, in valoare de 50 de milioane de euro. Din acest plafon, 15% vor fi suportati de la bugetul local al municipiului Focsani. Intr-un an si jumatate locul de intilnire al indragostitilor de la Obelisc, dar si parcul si bulevardul vor avea o noua infatisare. Si, cel mai probabil, asa cum este in mai toate orasele mari, zona de la Federal Coop si pina la Restaurantul "Central" va deveni alee pietonala. Aici asfaltul va fi inlocuit cu piatra cubica. De altfel, "marea asfaltare" nu va cuprinde si reabilitarea Bulevardului Unirii intre cele doua puncte mentionate mai sus. "Sper ca din noiembrie-decembrie sa incepem in sfirsit lucrarile la Piata Unirii. Lucrarile vor dura 18 luni de la semnarea contractului. Zona care intra in recalificare urbana va avea trei componente: turistica, istorica si comerciala. Zonele laterale ale Pietii Unirii vor avea montate pavele, iar in jurul Obeliscului se va lucra cu pavele de granit sau marmura. Pe bulevar va fi montata piatra cubica", a declarat edilul sef. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.