Ultima oră

Expozitie de pictura in acuarela

Mihaela Beșleagă
28 sep 2007 1340 vizualizări
Iubitorii artelor plastice sint asteptati in aceste zile la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta", care gazduieste pina pe 30 octombrie expozitia de pictura "Acuarela in sarbatoare", semnata de Nicolae Placicov, membru al Uniunii Artistilor Plastici

Focsanenii sint invitati si la vernisaj, care are loc azi, de la ora 13.00. Cu o rabdare si sinceritate demne de invidiat, maestrul Nicolae Placicov a cultivat toata viata acuarela, o tehnica dificila si pretentioasa, inca de la debutul sau artistic de acum 37 ani. Picturile sale se centreaza, printre altele, pe secvente din peisajul fascinant al Deltei Dunarii, sau pe aspecte urbane dintr-un vechi oras transilvanean, Sighisoara. Numele Nicolae Placicov poate fi alaturat celor ale unor artisti ca Ion Murariu, Adrian Podoleanu, Constantin Gavenea, considerati de critica de specialitate unii dintre cei mai reprezentativi acuarelisti din Romania. Ultima expozitie in Focsani a maestrului galatean a avut loc in 1986. (M. B.)


Filme noi la Balada


In epoca DVD-urilor si a filmelor descarcate de pe Internet, Cinematograful Balada ofera focsanenilor posibilitatea de a vedea cele mai noi productii cinematografice de pe pelicula, insa numai la sfirsit de saptamina. "Cea de-a saptea arta" este programul saptaminal cu spectacole de film care ruleaza la fiecare sfirsit de saptamina. In acest weekend, in zilele de vineri, simbata si duminica, incepind cu orele 15.00, 17.00 si 19.00, va fi proiectat filmul "Premonitia", cu Sandra Bullock in rol principal. Pretul unui bilet este de 5 lei. Grupurile de elevi organizate, cu peste 20 de copii, beneficiaza de o reducere de 50%. (M. B)


Teatru pentru copii, la Adjud


Micii spectatori adjudeni, impreuna cu parintii si bunicii, sint asteptati astazi, incepind cu orele 14.00, la Casa de Cultura "Emil Botta" din Adjud, pentru a se bucura de piesa de teatru dedicata special lor, intitulata "Danila Prepeleac". Spectacolul este prezentat de Teatrul de Animatie Bacau. (M. B)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.