Ultima oră

ISU a raportat ce-a facut la inundatii

Mihai Boicu
27 sep 2007 591 vizualizări
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a prezentat la sedinta de ieri a Colegiului Prefectural modul in care s-a intervenit la inundatiile din 5 - 6 septembrie.

"In ziua de 5 septembrie 2007 s-a ordonat chemarea la serviciu a unei ture libere in cele patru subunitati de inteventie. De asemenea, tura operativa, sefii de compartimente si toti ofiterii au fost prezenti in unitate si instruiti in vederea monitorizaii si gestionarii situatiilor de urgenta aparute si pentru conducerea fortelor de interventie", se arata in situatia prezentata de conducerea ISU. Pe 5 septembrie au fost 24 de interventii, majoritatea pentru evacuarea apei din case. O parte dintre aceste interventii au fost in Focsani, deoarece subsolurile mai multor cladiri au fost inundate, cum ar fi la Inspectoratul Scolar sau Directia Generala a Finantelor Publice. Pe 6 septembrie ISU a avut sapte interventii, iar actiunile au continuat si in zilele urmatoare. "Mentionam ca majoritatea actiunilor de interventie s-au desfasurat pe timp de noapte si in conditii de precipitatii abundente si subliniem ca nu a fost ratata nici una dintre misiuni", se arata in raport. 78 de cadre au intervenit in teren, iar la actiunile din subunitati si de la sediul Inspectoratului au fost 62 de cadre. De asemenea, pompierii au facut un raport si despre modul in care s-a desfasurat exercitiul de alarmare publica in caz de cutremur in Focsani, care a avut loc pe 13 septembrie. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.