Ultima oră

Studenti vrinceni jefuiti in Bulgaria

Dan Chiriac
27 sep 2007 886 vizualizări
Printre tinerii jefuiti in urma cu doua nopti in Bulgaria se aflau si citiva tineri vrinceni, studenti in Capitala, care doreau sa mearga in vacanta in Turcia, impreuna cu mai multi colegi.

Tinerii au fost tilhariti de falsi politisti, iar microbuzul lor incendiat

Cei opt tineri jefuiti au virste cuprinse intre 22 si 25 de ani si sint din judetele Vrancea, Braila si Prahova. Identitatea acestora nu a fost facuta publica. Tinerii s-au intors in tara in noaptea de marti spre miercuri, la 24 de ore dupa incident. Ajunsi in vama Giurgiu, acestia au povestit despre clipele de groaza pe care le-au trait la 150 de kilometri de granita cu Turcia, in apropierea localitatii Stara Zagora. "Microbuzul a fost oprit de trei falsi politisti, care i-au pus pistolul la timpla soferului si apoi ne-au dus pe cimp. Ne-au legat cu catusele si ne-au pus Kalasnikovul la timpla. Ne-au pus catusele, ne-a luat totul, bani, telefoane, bujuterii, nu ne-au lasat nimic. Apoi ne-au pus sa ne indepartam, dupa care au dat foc microbuzului", a povestit Bogdan, unul dintre tinerii jefuiti. Cosmarul acestora nu s-a incheiat aici, pentru ca au fost nevoiti sa mearga pe jos pina in primul sat, unde au vrut sa ceara ajutor autoritatilor, dar nu au putut sa se inteleaga cu localnicii care nu stiau limba engleza. In cele din urma, autoritatile romane au fost anuntate despre ceea ce s-a intimplat, iar in prezent politistii adevarati desfasoara activitati pentru identificarea autorilor. Tinerii studenti mergeau in vacanta in Turcia, iar la intoarcerea in Romania au spus ca sint foarte speriati si dezgustati de cele intimplate, incit nu se vor mai intoarce niciodata in tara vecina. Autoritatile au primit asigurari din partea partii bulgare ca exista elemente suficiente pentru prinderea celor care i-au jefuit pe tineri si apoi le-au incendiat microbuzul. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.