Ultima oră

Sorin Dima, luat in brate de Neacsu

Cristi Irimia
25 sep 2007 2615 vizualizări
Tribunalul Vrancea a finalizat ancheta interna dispusa de Consiliul Superior al Magistraturii, cu privire la modul in care reporterii ZDV au fost obstructionati atunci cind au solicitat sa consulte registrele informative de la arhiva Judecatoriei Focsani

Grefierul care ne-a obstructionat a fost scos basma curata de presedintele instantei judetene

Desi publice, respectivele arhive nu ne-au fost oferite de grefierul arhivar Sorin Dima, pentru consultare. Prima data, Dima a spus ca ne trebuie cerere scrisa si ca oricum nu ne putem uita personal in registru. Peste o zi, acelasi grefier a refuzat efectiv sa ne puna la dispozitie registrul informativ, desi in momentul solicitarii noastre nu avea absolut nici o alta treaba de facut. Drept dovada este faptul ca insusi Dima ne-a intrebat ce solicitam, iar registrul solicitat se afla inchis, pe birou. In contextul celor prezentate, concluziile presedintelui Tribunalului Vrancea, Adrian Toni Neacsu, sint de-a dreptul stupefiante. Seful instantei sustine ca "atitudinea grefierului-arhivar Dima Sorin, fata de circumstantele concrete in care a avut loc, nu a fost de natura a va obstructiona in preluarea unor informatii de interes public". Adica atunci cind solicitam un registru public si nu il primim pentru a-l consulta, nu sintem obstructionati! Cel putin asa considera presedintele instantei vrincene. In situatia in care Neacsu nu a aflat exact cum au stat lucrurile, desi a putut citi articolele noastre la vremea respectiva (n. r. - iar Sorin Dima nu a contestat cele scrise printr-o eventuala solicitare de drept la replica), atunci inseamna ca nu a facut o ancheta obiectiva, pentru a afla adevarul. Ca sa-si justifice constatarea favorabila lui Dima, Adrian Neacsu sustine ca arhiva a fost aglomerata in acele zile de vacanta judecatoreasca si ca departamentul a functionat doar cu trei grefieri din sase. Slaba motivare, fara legatura cu modul in care Sorin Dima ne-a obstructionat efectiv. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.