Ultima oră

Traininguri europene pentru artistii focsaneni

Mihaela Beșleagă
25 sep 2007 508 vizualizări
Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", care este Centru Regional de Informare si Cercetare Culturala, a încheiat acum cîteva zile una dintre componentele proiectului "Format Eu-Ro-Cult", care a vizat formarea personalului din sectorul cultural în context regional si european.

Acest proiect vine in sprijinul formarii profesionale a oamenilor de cultura locali, pentru intarirea capacitatii acestora de a face fata noilor provocari aparute o data cu integrarea europeana. "Integrarea in UE are printre alte misiuni de importanta majora si pe aceea de conservare, dezvoltare, afirmare si difuzare a valorilor culturale romanesti, realizindu-se astfel unitatea culturala prin diversitate. Acest deziderat nu poate fi atins fara formarea si dezvoltarea resurselor umane din cultura, fara sporirea competentelor profesionale ale acestora", mentioneaza in buletinul informativ "Format Eu-Ro-Cult" Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular si coordonatorul proiectului. Cele doua seturi de module de formare au avut loc in perioadele 18 - 22 iunie si 10 - 14 septembrie. Proiectul s-a materializat si prin intermediul newsletterului "Format Eu-Ro-Cult", cu primul numar aparut in luna iulie, iar cel de-al doilea, si ultimul, care va vedea lumina tiparului in octombrie. Buletinul a fost distribuit gratuit in toata regiunea de dezvoltare sud-est (Vrancea, Buzau, Braila, Galati, Constanta, Tulcea), catre liderii culturali locali, autoritatile publice locale, artistii independenti. în aceeasi orientare europeana, din ianuarie 2007 a luat fiinta in cadrul Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia" Punctul de Informare al Consiliului Europei la Focsani. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.