Ultima oră

Ce citesc mai marii judetului

Iulia Crețu
22 sep 2007 825 vizualizări
Oare ce fac mai marii judetului cind ajung seara acasa? Mai au ei timp sa mai deschida o carte si sa o rasfoiasca? O intrebare sincera si normala la care am incercat sa aflam si noi un raspuns.

Aflati din rindurile de mai jos ce rasfoiesc inainte de culcare cei care ne conduc

Unii s-au temut de tenta intrebarii si au evitat, crezind ca sintem tendentiosi. Altii, evident surprinsi de intrebarea reporterilor "Ziarului de Vrancea" au fost sinceri. Aflati din rindurile de mai jos ce carte i-a impresionat pe alesii nostri. Si, mai mult, o recomandare facuta lor de un pusti de generala.

Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea (raspunsul a venit dupa o secunda de ezitare): "Nu raspund la nici un fel de intrebare a «Ziarului de Vrancea». Sinteti o fituica otravita care minte de dimineata pina seara!". Raspuns scurt din care putem deduce ca acesta citeste mai mult Ziarul de Vrancea decit carti.


Dragos Mircea, prefectul de Vrancea: "Sa va raspund sincer? Am citit cele «322 de vorbe memorabile ale lui Petre Tutea», o carte foarte interesanta si foarte actuala. Inca o carte care m-a impresionat a fost «Shogun». De asemenea, stau cu multe carti de administratie pe birou. Citesc si eu si am si oamenii de specialitate care imi mai dau sfaturi. Cind lucrezi in administratie trebuie sa citesti, despre Fondul funciar se spune ca ar fi un fel de Biblie. Cind ajung seara mai devreme acasa citesc si copiilor. Ei fiind micuti au tot felul de carti si filme. S-au uitat si la cele mai vechi, gen «Veronica», dar recunosc, mai mult cu sotia si cu buna".


Decebal Bacinschi, primarul Focsaniului a descoperit... : "«Femei celebre»! Trateaza viata personalitatilor, femei din istorie, printre care se regaseste si Ana Aslan. E foarte placuta... Cartea care m-a socat cel mai mult a fost «Shogun», am avut senzatia ca am trait cind am citit-o. A fost interesant ca dupa am vazut si filmul si a fost exact asa cum mi-am imaginat eu".


Viorel Serbanoiu, seful Politiei Vrancea s-a documentat in concediu despre arta negocierii: "Am citit «Negociatorul», in concediu, in vara, autorul nu-l retin. Nu prea am timp sa citesc, avem mult de lucru cu metodologia de lucru si cu programele noastre specifice. Pe domeniul meu evident ca studiez foarte mult. Imi plac si aceste studii, sint la nivel de serviciu, din activitatea politiei. Daca nu mi-ar fi placut nu as fi lucrat in domeniu. Insa nu toate cartile sau studiile sint usor de digerat".


Gabriel Negoita, medic si seful Spitalului Judetean, l-a descoperit pe Cartarescu: "Ultima carte citita a fost «De ce iubim femeile» de Mircea Cartarescu, un roman pentru oameni maturi, cu experienta de viata. Pentru mine a fost o lectura destul de dura. Am citit multa literatura universala la viata mea, dar de un an si jumatate eu citesc numai legi. Daca gasesc ceva bun, citesc, daca nu, nu pierd timpul. La televizor urmaresc emisiuni in care sint prezentate carti. Din pacate la Focsani sint prea putine tirguri de carti".


Teodora Fintinaru, directoarea Bibliotecii Judetene, citeste scriitorii vrinceni: "Imi e greu sa fac o selectie pentru ca am citit mult pentru examene. Dar daca e vorba de o carte mai usoara, e ceva foarte recent aparut, «Vorbe celebre apartinind oamenilor politici romani in perioada primului razboi mondial», discursuri celebre despre razboiul de reintregire. O carte din Vrancea scrisa de profesorul Aurel Neculai de la Marasesti, o carte de valoare".


Si acum cam ce le-ar recomanda un elev de clasa a V-a, Mihai Rotariu, Scoala "Stefan cel Mare": Ion Creanga cu povestea Prostiei umenesti. "Am citit aceasta carte aseara. E vorba despre un om care avea o familie. Nepotul lui a stat sub un drob de sare si le era frica sa nu vina pisica sa-l doboare. Le-a spus ca daca va gasi mai destepti in lume nu se mai intoarce. A plecat si a gasit si mai prosti de atit, unul voia sa care soarele cu un oboroc. Altul arunca nuci in pod cu furca. A mai gasit pe altul care dorea sa suie vaca in pod sa manince fin. A gasit altii mai prosti si s-a intors". (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.